Biotina (vitamina B7) opreşte depunerile de colesterol şi tratează alcoolismul. Topul celor mai importante beneficii ale acestei vitamine pentru organism

0
sursa foto: www.vivernatural.com.br

Vitamina B7 sau vitamina H numită şi biotină, este o vitamină hidrosolubilă  care intervine în degradarea acizilor graşi şi a glucozei.  Denumirea de vitamina H a căpătat-o din din limba germană, de la cuvintele “Haar” şi “Haut” – care înseamnaă păr şi piele.

Biotina este o vitamină care face parte din complexul de vitamine B, protejează părul şi pielea, opreşte depunerile de colesterol la nivelul endoteliului vascular şi ajută la eliminarea substanţelor toxice şi metaboliţilor din organism. Deficitul de vitamina B7 provoacă anemie, oboseală, convulsii, dermatită seboreică, stări depresive şi conjuctivită.

Cele mai cunoscute beneficii ale prezenţei biotinei în organism

  1. Reglează nivelul de colesterol

Studiile au arătat că biotina poate reduce nivelul colesterolului “rău”,  în timp ce creşte nivelul de colesterol “bun” . Acest efect al biotinei apare mai ales în cazul pacienţilor care suferă de diabet.

Citește și La fiecare 30 de minute un român moare din cauza problemelor cardiace. Care sunt principalele boli caridovasculare şi cum te poti proteja

  1. Previne diabetul

Biotina susţine metabolismul şi are un rol împortant în prevenirea diabetului. Studiile arată că vitamina B7 poate îmbunătăţi modul în care organismul foloseşte glucoza pentru că biotina are capacitatea de a îmbunătăţii modul în care sunt sintetizaţi acizii graşi, îmbunătăţind modul în care este depozitată glucoza.

Citește și CELE 5 BOLI CARE UCID FĂRĂ SIMPTOME. PARTEA V- DIABETUL

  1. Reglează hipertensiunea arterială

Biotina pentru că distruge acizii graşi are capacitatea de a reduce tensiunea arterială la pacienţii hipertensivi şi reduce îngroşarea arterelor şi riscul de ateroscleroză ,care este un factor de risc pentru apariţia bolilor cardiovasculare.

Citește și Anevrismul, boala care ucide în tăcere. Partea I – Simptome, cauze şi prevenţie ale anevrismului nerupt

  1. Ajută la tratarea unor boli cronice

Biotina poate ajuta pacientul care suferă de o afecţiune cronica precum  ulcer ori ciroză hepatică să ţină boala sub control. Utilizarea biotinei trebuie făcută numai la indicaţiile medicului.

Citește și HEPATITA C, BOALA FĂRĂ DURERE CARE DISTRUGE FICATUL. CAUZE ŞI SIMPTOME

  1. Diminuează stresul

Biotina stimuleaza eliberarea hormonului fericirii din creier  (n.r. serotonina, endorfine), oferind astfel o stare de bine. Aceasta poate combate efectele stresului asupra organismului.

Citește și Efecte ale stresului asupra coloanei vertebrale

  1. Menţine sănătatea sistemului nervos

Vitamina B7 este esenţiala pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Pe de altă parte, studiile au arătat că deficitul de biotina poate crea o serie de probleme la nivelul sistemului nervos.

Citește și Ce rol au vitaminele în organism și în ce alimente le găsim

  1. Ajută la dezvoltarea armonioasa a fătului

Medicii recomandă femeilor însărcinate vitamina B7 care ajută la dezvoltarea armonioasă a bebeluşului.

Citește și CE ȘI CÂT TREBUIE SĂ MĂNÂNCE O FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ

  1. Ajută dezvoltarea măduvei osoase

Vitamina B7, alaturi de alte vitamina din complexul B, are un rol important în dezvoltarea măduvei osoase.

Citește și Coloana vertebrală, cea mai importantă structură cu articulaţii din corp: cum să o menții sănătoasă

     9. Îmbunătăţeşte memoria

Biotina joacă un rol important în activitatea neurotransmiţătorilor din creier şi este esenţială şi pentru o memorie mai bună. Prin menţinerea unui aport sănătos de biotina se reduce chiar şi riscul de demenţă şi Alzheimer pe termen lung.

Citește și Pacientul cu demență. Cine este și de ce are nevoie?

      10. Previne căderea şi albirea părului

Studiile făcute arată că administrarea de suplimente cu biotina fortifică structura firelor de păr şi este benefică şi pentru piele şi chiar ajută la tratarea dermatitei seboreice. Mai mult, biotina întârzie apariţia firelor albe de păr.

       11. Menţine sănătatea unghiilor

Un aport potrivit de biotină în organism ajută la întărirea unchiilor fragile, care se exfoliază sau care se rup uşor.

Citește și Ciuperca unghiei (onicomicoza). De ce apare, cum se tratează şi cum se previne

       12. Sursă de energie pentru organism

Pentru că biotina este cea care contribuie la transformarea grăsimilor, carbohidraţilor şi a proteinelor în glucoză, biotina asigură necesarul zilnic de energie pentru funcţionarea optimă a organismului.

Citește și Mergi zilnic pe jos! Mişcarea aduce beneficii nebănuite sănătăţii

 

sursa foto: www.vivernatural.com.br

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.