sursa foto: reuters.com

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție continuă înregistrată cu COVID-19. El a fost confirmat pozitiv în urmă cu 14 luni, a făcut 78 de teste, toate pozitive şi încă nu s-a vindecat, relatează Reuters.

Bărbatul suferă de leucemie iar medicii sunt de părere că prezenţa virusului în organismul său se datoreaza bolii. Sistemul său imunitar a fost slăbit de cancer. Muzaffer Kayasan a stat izolat nouă luni în spital și de cinci luni stă singur în apartamentul său, despărţit de familie şi de lumea exterioară.

Citeşte şi Unii oameni pot fi testați pozitiv pentru Sars-Cov-2 chiar dacă le-a fost administrat vaccinul

Medicul lui Kayasan, Serap Simsek Yavuz, spcialist în boli infecțioase și microbiologie clinică la Universitatea din Istanbul, spune că este vorba de cea mai lungă perioadă de infectare monitorizată până acum. El îl monitorizează atent pe bărbat pentru a evita riscul apariției unei noi mutații a virusului.

„Nu s-a mai raportat până acum vreun caz de pacient care să fie pozitiv vreme de 441 de zile”, a declarat Cagri Buke, medic specialist în boli infecțioase la Spitalul Acibadem.

Pentru că este pozitiv, Kayasan nu poate fi vaccinat. El nu mai are nici gust, nici miros de când s-a infectat și a făcut apeluri repetate la autorități să-i facă mai ușoară carantina.

Fiul său, Gokhan Kayasan, a glumit despre tatăl său a fost întotdeauna o persoană „pozitivă” , doar că nu în acest fel.

Citeşte şi Efectele pe termen lung ale COVID-19: sechele severe la nivelul întregului organism. Care sunt cele mai grave

Potrivit unui studiu publicat anul trecut în New England Journal of Medicine, pacienții Covid care sunt imunodeprimați suferă un risc mai crescut de a se confrunta cu perioade lungi de infectare. Un studiu asemănător realizat de Leukemia & Lymphoma Society a arătat că unul din patru pacienți cu cancer nu produce anticorpi detectabili nici după vaccinarea cu două doze.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

STUDIU| O vitamină esenţială, elementul cheie în lupta împotriva COVID-19

Un nivel crescut de vitamina D în organism poate ajuta pacienții cu COVID-19 să reducă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *