A cântări îndelung lucrurile, a le amâna până la cel mai potrivit moment pentru a le face, a nu te grăbi când e vorba despre o decizie importantă, iată sfaturile pe care le dau cei înțelepți. Cel puțin într-un caz ele nu sunt deloc potrivite și bine de urmat: când …
Citește mai multCe este histeroscopia, în ce situații se recomandă și cum decurge această procedură.
Procedură minim invazivă, histeroscopia este o investigație ce constă în explorarea canalului endocervical și a traiectului său, a cavității uterine și a orificiilor interne ale trompelor. Poate fi efectuată atât în scopul stabilirii unui diagnostic cât și în scop terapeutic. Dintre multiplele indicații ale histeroscopiei – care s-au înmulțit și …
Citește mai multAfecțiuni moștenite genetic de femei
De-a lungul timpului, ca urmare a multiplelor cercetări, geneticienii au ajuns la concluzia că probabilitatea ca fiica să moștenească de la mamă una dintre afecțiunile de care aceasta a suferit există, într-un oarecare procent. Și nu același pentru toate bolile. De exemplu, riscul de a moșteni migrenele mamei este situat …
Citește mai multAvortul spontan, cea mai mare frică a unei femei însărcinate. Ce este şi de ce apare
Avortul spontan este cea mai mare frică a unei femei însărcinate. Probabil de aceea și există superstiția de a nu anunța apropiații cu privire la sarcină până nu se trece de primul trimestru. În realitate, se consideră avort spontan pierderea unei sarcini din cauze naturale, înainte de săptămâna 20 de …
Citește mai multMenopauza precoce, de la predispoziție la soluție
Menopauza este un „fenomen” pe care orice femeie îl experimentează. Chiar denumirea sa explică ce este de fapt. Cuvântul vine din limba greacă, și este format din menos – hemoragie și pausa – sfârșit. Privită cu teamă de femei, ea nu este altceva decât o etapă absolut naturală, în care …
Citește mai multDiagnosticul corect, crește procentul de rueșită a unei proceduri FIV.
FIV-ul este un tratament al unei patologie. Pentru a crește procentul de rueșită a unei proceduri FIV trebuie să existe un diagnostic, adică să știm exact care este boala care duce la neobținerea unei sarcini. Cât de important este un diagnostic corect înaintea începerii unei proceduri FIV, aflați de la …
Citește mai multIdris, dragul meu, pe tine NU te-a adus barza!
La nivel mondial, aproximativ 36,7 milioane de oameni au virusul HIV, virus ce poate provoca SIDA. Dar sunt şi cazuri de purtători ai virusului imonodeficienţei umane care nu prezintă semne de boală. Virusul HIV atacă şi distruge sistemul imunitar şi se transmite, în primul rând prin contaminare cu sânge infectat, …
Citește mai multCine e vinovat când sarcina nu apare? Ce boli grave poate ascunde infertilitatea
Infertilitatea este definită ca imposibilitatea de a concepe un copil în decurs de un an de încercări regulate, neprotejate. Potrivit primului studiu care a analizat problemele de infertilitate din țara noastră, dat publicității anul trecut de Asociația pentru Reproducere Umană din România, 16,8% din populația fertilă studiată s-a aflat/se află …
Citește mai multSarcina la peste 35 de ani este greu de obținut și riscantă? Iată de ce mai târziu poate fi… prea târziu
A cântări îndelung lucrurile, a le amâna până la cel mai potrivit moment pentru a le face, a nu te grăbi când e vorba despre o decizie importantă, iată sfaturile pe care le dau cei înțelepți. Cel puțin într-un caz ele nu sunt deloc potrivite și bine de urmat: când …
Citește mai multEndometrioza, cea mai nouă cauză de infertilitate
„Am fost diagnosticată cu endometrioză. Voi putea avea un copil?” Întrebarea nu le este străină specialiștilor în infertilitate. Fie că femeia vine cu acest diagnostic pentru a găsi împreună cu medicul soluții, fie că este diagnosticată cu această afecțiune în urma investigațiilor care caută să descopere cauza infertilității. Cifrele o …
Citește mai mult