Viitorul cafelei este ameninţat de schimările climatice. Totuşi, oamenii de ştiinţă au redescoperit o specie de cafea în sălbăticie, în pădurile tropicale din Sierra Leone, nemaiîntâlnită de decenii. Aceasta ar putea contribui la asigurarea viitorului pentru această marfă valoroasă, anunţă Reuters citat de Agerpres. Cercetătorii au anunţat că această specie, …
Citește mai multSucuri și ceaiuri care curăță arterele
Un stil de viață sedentar și o dietă precară pot duce la blocarea arterelor. Pentru a ameliora situația, este important să faci mișcare și să îți îmbunătățești obiceiurile alimentare. Arterele se blochează de la o anumită vârstă. Atunci încep să se manifeste efectele tuturor obiceiurilor dăunătoare pe care le-am avut …
Citește mai multBeneficiile uleiului de cânepă | Canabidiolul, salvarea bolnavilor cu boli cronice
Canabidiolul, sau CBD-ul, este un ulei extras din plantele de cânepă cu numeroase beneficii teraputice. El are capacitatea de a trata diferite afecţiuni, cum ar fi anxietatea, acneea, insomnia, dependenţa, inflamaţia şi chiar cancerul sau boala Parkinson. El este încă aşteptat de pacienții cu boli cronice în fază terminală, dar …
Citește mai multSTUDIU| Consumul de carne procesată creşte riscul boli de inimă şi deces
Carnea procesată, alături de alcool şi tutun, reprezintă unul dintre cele mai nesănătoase alimente. Deşi foarte mulţi oameni consumă carne săptămânal sau chiar zilnic, puţini ştiu că ea poate duce la afecţiuni severe, precum cancerul, boli de inimă şi deces. Potrivit unui studiu realizat la nivel global de cercetătorii din …
Citește mai multMeniul unei vieți sănătoase | Ce ar trebui să mâncăm ca să prevenim cancerul
Cancerul este tot mai frecvent în zilele noastre deși există sisteme de screening pentru depistarea într-un stadiu incipient a acestei boli. De asemenea, marea majoritate a cancerelor pot fi vindecate dacă sunt descoperite la timp. Din fericire, unele dintre ele pot fi chiar prevenite. Însă, trebuie să fim atenți la …
Citește mai multDe ce este bine să mâncăm ceapă şi cât de bine face organismului. Cele mai importante motive pentru care leguma nu trebuie ocolită
Ceapa este o legumă care face parte din familia liliaceae, la fel ca prazul şi usturoiul. În lume există peste 600 de soiuri de ceapă toate cu efecte benefice asupra sănătăţii. Nutriţioniştii spun că în ceapă se găsesc o mulţime de sulfuri, tiosulfinate, sulfoxide şi alţi compuşi odoriferi, precum cei …
Citește mai multMare grijă la alimentaţie! O dieta bogată în carne roşie, prăjeli şi grăsimi poate duce, în timp, la orbire
Persoanele care obişnuiesc să consume frecvent carne roşie procesată, multe prăjeli ori cereale rafinate şi lactate bogate în grăsimi, adică ceea ce este catalogată de specialişti drept o „dietă occidentală” pot avea probleme grave cu vederea. Citeşte şi: Glaucomul, a doua cauză de orbire la nivel mondial. Cum depistăm și cum …
Citește mai multConsumul de carne creşte riscul bolilor de inimă, diabetului sau pneumoniei
Cercetătorii din Marea Britanie au găseit legături între consumul regulat de carne și nouă boli necanceroase. Studiul Universității Oxford a constatat că consumul de carne roșie, carne procesată și carne de pasăre, de trei ori pe săptămână, crește riscul oamenilor de a dezvolta boli de inimă, diabet, pneumonie și alte …
Citește mai multMergi zilnic pe jos! Mişcarea aduce beneficii nebănuite sănătăţii
Chirurgii vasculari trag un semnal de alarmă – pacienții cu boli vasculare periferice sunt în pericol în perioada pandemiei. Citește și 12 simptome care pot prevesti un AVC „Pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19 autoritatile au transmis un mesaj ferm catre populatie sa stea acasa si departe de spital. Aceasta …
Citește mai multDe ce este bine să consumăm kiwi. 7 beneficii care te vor face să reconsideri acest fruct „păros”
Kiwi este un fruct exotic ce creşte mai ales în ţările din zona mediteaneană, are un gust dulce acrişor şi aspect uşor „păros”. Kiwi este folosit deseori în salate ori prăjituri şi chiar dacă este dulce are un conţinut scăzut de calorii. În plus, kiwi este o sursă împortantă de …
Citește mai mult