sursa foto: www.healthline.com

Durerile abdominale în partea stângă. Când este cazul să ne îngrijorăm

Orice durere, indiferent unde este localizată sau cât de intensă este, reprezintă un simptom al unei probleme – chiar dacă această problemă nu este una gravă. Într-o astfel de situație, este foarte important să nu intrăm în panică și să consultăm medicul, pentru că numai acesta ne poate oferi un diagnostic corect.

În general, durerile abdominale sunt provocate de acumularea de gaze. Însă, dacă acestea devin prea severe, ar putea fi vorba despre un simptom al unei probleme mult mai grave.

Simptomele provocate de durerile abdominale în partea stângă

Durerile abdominale în partea stângă nu trebuie ignorate. Dacă manifești unul dintre următoarele simptome, ar fi cazul să începi să-ți faci griji:

  • Dureri constante, în general întinzându-se pe tot parcursul unei zile sau care apar pentru câteva ore, iar apoi dispar până luna viitoare. Durerile abdominale în partea stângă ce încep imediat după ce ai mâncat ar trebui să te îngrijoreze în mod special.
  • O senzație de parcă ai avea un disc fierbinte în abdomen, ce produce o durere foarte ascuțită. Este posibil să simți uneori puțin disconfort trecător din cauza acumulării de gaze intestinale, dar durerea de care vorbim acum este mult mai intensă și nu poate fi ignorată.
  • Dacă încerci să-ți ameliorezi durerea cu analgezice, aceasta poate dispărea pentru câteva ore, dar va reveni mai târziu în aceeași zi.

Citește și Durerile resimţite în partea dreaptă a abdomenului nu trebuie ignorate. Iată 10 cauze care le pot provoca

Cauze pentru care apar durerile abdominale în partea stângă

Durerile abdominale localizate în partea stângă sunt printre cele mai comune dureri de care pacienții se plâng medicilor. În general, cauza acestor dureri este acumularea excesivă de gaze intestinale.

Însă partea stângă a abdomenului este regiunea unde se află pancreasul, stomacul, rinichiul stâng, așadar nu ar trebui să ignori o asemenea durere.

Citește și Ulcerul. Factori de risc, simptome, tratament

Iată câteva cauze pentru care apar durerile abdominale în partea stângă:

Pancreatita

După gazele intestinale, pancreatita este cea mai comună cauză pentru care ne confruntăm cu durerile abdominale în partea stângă. De obicei, această afecțiune provoacă dureri atât de intense, încât singura soluție este spitalizarea bolnavului.

Dacă suferi de pancreatită, vei resimți dureri abdominale foarte intense, vei avea febră și palpitații și vei vomita. Este foarte important să fii atent la orice simptome ce ți-ar putea oferi indicii.

De pildă, analizează-ți digestia: după ce mănânci, te simți balonat, plin și ai o durere în partea stângă a abdomenului? Dacă această durere este foarte ascuțită și însoțită de toate simptomele pe care tocmai le-am menționat, atunci te sfătuim să consulți medicul.

Citește și Simptomele hormonale ale cancerului pancreatic

Obstrucțiile intestinale

Obstrucțiile intestinale sunt o problemă medicală foarte gravă. Acestea presupun un blocaj la nivelul colonului al sau intestinului subțire, ce nu permite mâncării sau lichidelor să circule libere.

Pe lângă durerile abdominale în partea stângă, simptomele obstrucțiilor intestinale includ febră, imposibilitatea de a elimina gaze și constipație.

Citește și Dezechilibrele florei intestinale. Ce le cauzează și cum afectează organismul

Diverticuloza

Diverticuloza presupune apariția unor săculeți sau buzunare pline de puroi la nivelul tractului digestiv, ce provoacă dureri cumplite.

Alte simptome ale acestei afecțiuni includ diaree, constipație, greață, vomitat, dureri abdominale, inflamații extreme și poate chiar sângerări rectale.

Citește și Studiu: alimentele care “hrănesc” celulele canceroase

Pietrele la rinichi

Deseori pietrele la rinichi nu cauzează nici un simptom, mai ales atunci când încă se formează, dar, de îndată ce ajung destul de mari, acestea vor provoca durere.

Durerea poate fi localizată atât în partea stângă, cât și în partea dreaptă, dar nu uita că rinichii sunt localizați mai aproape de spate.

Citește și 5 simptome ale problemelor renale

Chisturile ovariene

Femeile au uneori această problemă. Simptomele provocate de aceste chisturi includ o senzație de balonare după doar câțiva dumicați de mâncare, o durere ascuțită în partea dreaptă sau stângă, un ciclu neregulat, dureri pelviene, greață, vomă și disconfort abdominal general.

Citește și Endometrioza, boala greu de depistat. Care sunt principalele simptome?

Cauze mai puțin grave

Următoarele sunt cauze mai comune – și mai puțin grave – pentru care apar durerile abdominale în partea stângă. Însă, deși nu sunt la fel de periculoase ca, de pildă, pancreatita, asta nu înseamnă că trebuie ignorate.

Anumite alimente pur și simplu nu-ți vor prii, iar organismul tău se va apăra împotriva lor. În cazul toxiinfecțiilor alimentare, vei avea dureri abdominale insuportabile în partea stângă și, de obicei, vei vomita.

Acumularea excesivă de gaze intestinale este o altă cauză obișnuită a durerilor abdominale în partea stângă. Deși poate părea ciudat, gazele intestinale tind să se acumuleze într-o parte a abdomenului mai des decât în cealaltă.

Chiar și stresul se poate localiza într-o anumită regiune a corpului și se poate manifesta sub forma unor simptome fiziologice, provocând indigestie și iritații gastrice.

Citește și Stresul cronic și efectele lui distrugătoare

 

sursa foto: www.healthline.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.