sursa foto: theconversation.com

5 simptome ale problemelor renale

Acordă atenție corpului tău și vei vedea că îți transmite diverse semnale. Acest aspect este esențial pentru a detecta anomaliile, astfel încât să iei măsurile necesare pentru a te trata la timp.

Rolul rinichilor este să filtreze toate deșeurile din organism. De îndată ce sunt filtrate, aceste substanțe sunt transformate în urină și părăsesc corpul. Urina este, în mare parte, alcătuită din toxine și apă. Există diverse simptome ale problemelor renale, care ne avertizează că există un dezechilibru în organism.

Una dintre cele mai răspândite probleme renale se declanșează atunci când rinichii nu reușesc să filtreze sângele din cauza lipsei de fluide, în special de apă. Dacă nu bei apă suficientă, organismul reține deșeurile și toxinele. Astfel, ureea și creatinina se acumulează, ducând la o stare de degradare.

Insuficiența renală poate fi surprinsă în fazele incipiente?

În anumite cazuri, unele simptome ne avertizează că s-a declanșat o problemă. Asemenea semnale de alarmă merită toată atenția. Bolile nu trebuie lăsate să avanseze prea mult, deoarece la un moment dat pot deveni letale.

Fii atent dacă suferi de următoarele afecțiuni:
– Diabet
– Pietre la rinichi
– Hipertensiune arterială
– Insuficiență cardiacă congestivă.

Din păcate, în ceea ce privește insuficiența renală, diagnosticarea timpurie este dificilă. Mulți specialiști includ această tulburare în categoria de „boli tăcute”.

5 simptome ale problemelor renale

Schimbările obiceiurilor de urinare
Unul dintre principalele simptome ale problemelor renale poate fi surprins cu ajutorul urinei. Importante nu sunt caracteristicile ei fizice, ci frecvența cu care urinăm și cantitatea de urină eliminată.

În fazele inițiale ale problemelor renale, volumul de urină eliminată de pacient tinde să crească. Mai târziu, acesta începe să scadă, deși senzația de nevoie de a urina rămâne mărită.

Retenția de apă
Retenția de apă reprezintă un simptom clasic al problemelor renale. Ne putem da seama că suferim de retenție de apă dacă observăm că picioarele noastre sunt inflamate, deși nu am făcut mișcare.

În fazele mai avansate, retenția de apă poate cauza inflamarea țesuturilor moi ale gleznelor, ale mâinilor și chiar ale feței. Drept consecință, trebuie să apelăm la diferite remedii pentru a combate problema, chiar dacă este vorba doar de soluții temperare.

Oboseala extremă
Epuizarea și senzația de oboseală constantă sunt simptome ale unui dezechilibru în organism. Printre altele, la baza problemei ar putea sta o tulburare renală.

Retenția de apă, precum și filtrarea insuficientă a toxinelor și a deșeurilor, cauzează oboseală la persoanele care suferă de boli renale.

Dacă suferi de oboseală cronică, este esențial să consulți un medic pentru a putea descoperi care este cauza. Astfel, vei ști sigur dacă este vorba de insuficiență renală sau de o altă problemă.

Anemia
Și anemia intră în categoria de posibile simptome ale problemelor renale. Însă ea nu indică neapărat faptul că rinichii sunt bolnavi. Doar un specialist îți poate spune dacă suferi de anemie din cauza acestor organe sau nu.

Mâncărimile generalizate
Senzația generalizată de mâncărime constituie un semnal de alarmă evident al unei probleme renale. Dacă rinichii nu funcționează corect, pielea se irită. Toxinele se acumulează și compromit starea de sănătate a pacientului. Așadar, dacă ai mâncărimi, nu ignora acest simptom și consultă un medic.

 

SURSA: physicianassistant.theclinics.com

sursa foto: theconversation.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

STUDIU| SARS-Cov-2 îşi pierde 90% din puterea de infectare în doar câteva minute în aer

Virusul care provoacă Covid-19 devine inactiv în aer în proporţie de 90% după 5 minute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.