6 fructe care stimulează detoxifierea organismului

Organismul uman este obligat să lucreze permanent, pentru a procesa excesul de alimente, zahăr și alcool. Iar pentru aceasta este nevoie să-l aprovizionezi cu un plus de nutrienți, pentru a ameliora tensiunea cauzată.

Fructele reprezintă unul din cele mai bune mijloace prin care ţi poţi îmbunătăţi dieta şi poţi ajuta organismul să se cureţe de toxine.

Fructe pentru detoxifierea organismului

Lămâile

Lămâile se numără printre cele mai bune fructe care stimulează detoxifierea organismului. În plus, ele îmbunătățesc digestia și sănătatea renală.

Conținutul lor ridicat de vitamina C stimulează mijloacele naturale de apărare ale organismului, mai ales după ce ai consumat băuturi alcoolice.

Acest fruct are un efect ușor alcalin, care reduce aciditatea cauzată de mâncatul în exces. Antioxidanții lămâilor protejează țesuturile împotriva acțiunii nocive a toxinelor și facilitează digestia grăsimilor.

Citeşte şi Durerile sub coaste: Ce semnifică şi când este cazul să te îngrijorezi

Guava

Consumat simplu sau sub formă de suc, fructul de guava stimulează funcția hepatică și renală, facilitând eliminarea tuturor deșeurilor reținute.

Guava conține mai multă vitamina C decât orice alt fruct. Vitamina C îmbunătățește dieta, drept pentru care reprezintă un aliat incredibil al sistemului imunitar.

În plus, guava oferă o cantitate semnificativă de fibre dietetice, care îmbunătățesc digestia și susțin mișcări intestinale sănătoase. Reduce producția excesivă de acizi gastrici și ameliorează simptomele indigestiei.

Guava constituie un remediu ideal pentru mahmureală, mărind nivelul de energie și facilitând metabolizarea toxinelor.

Citeşte şi Dietă pentru detoxifierea colonului. De ce este important să curăţăm periodic colonul

Grepfrutul

Grepfrutul este deja celebru datorită proprietăților sale diuretice, antioxidante și antiinflamatoare. Acesta intră în categoria de alimente sărace în calorii și a fost popular pentru mult timp datorită efectului său de slăbire.

Ceea ce multe persoane nu știu este faptul că grepfrutul este unul dintre cele mai indicate alimente pentru a curăța sângele.

Grepfrutul conține antioxidanți, care îmbunătățesc funcția hepatică, facilitând eliminarea toxinelor prin intermediul urinei. Protejează celulele împotriva stresului oxidativ și previne dezechilibrarea proceselor inflamatorii ale corpului.
Cantitatea mică de fibre pe care o oferă îmbunătățește digestia și previne disconfortul asociat mâncatului în exces.

Citeşte şi Atenţie, bărbaţi! Grupa de sânge ce vă face mai predispuşi la impotenţă

Pepenele galben

Majoritatea pepenilor galbeni sunt alcătuiți aproape în totalitate din apă. Această proprietate, împreună cu antioxidanții pe care îi oferă, face ca pepenele galben să fie un aliment atât detoxifiant, cât și digestiv.

Efectul diuretic al pepenelui galben combate retenția de apă și facilitează eliminarea deșeurilor prin intermediul urinei.

Acest fruct conține vitamina B, necesară pentru a ajuta organismul să-și revină după o perioadă de excese.

Vitaminele și mineralele din pepenele galben luptă împotriva pierderii nutrienților cauzate de deshidratarea care rezultă în urma consumului de alcool.

Pepenele galben îmbunătățește digestia și reduce producția excesivă de acizi.

Citeşte şi Dependența de alcool. Partea I – Cauze, simptome, caracteristici

Merele verzi

Dacă mănânci un măr pe zi, îți ajuți corpul să se detoxifice în mod natural. Merele verzi constituie o sursă importantă de antioxidanți și minerale esențiale care îmbunătățesc funcționarea ficatului, a rinichilor și a colonului, garantând eliminarea adecvată a deșeurilor.

Conțin cantități semnificative de fibre dietetice, în special coaja, putând îmbunătăți digestia. Acizii organici din componența merelor reglează pH-ul stomacului și previn disconfortul, precum arsurile în capul pieptului.

Citeşte şi STEATOZA HEPATICĂ SAU FICATUL GRAS. CAUZE, SIMPTOME ȘI METODE DE PREVENȚIE

Prunele

Prunele se numără printre cele mai bune fructe care stimulează detoxifierea organismului.

Dacă mâncăm prea mult și consumăm alcool în exces, sistemul nostru digestiv va fi afectat în mod negativ. Fiind bogate în fibre dietetice, prunele stimulează mișcările intestinale și previn blocajele care împiedică eliminarea deșeurilor.

Antioxidanții din prune protejează celulele împotriva impactului negativ al toxinelor provenite din alimente și alcool. Acești nutrienți „hrănesc” flora bacteriană a intestinelor, îmbunătățind funcționarea sistemului imunitar.

Prunele au un ușor efect antiinflamator, putând combate balonarea abdominală. Şi, nu în ultimul rând, prunele îți pot aproviziona organismul cu energie după mai multe nopți nedormite.

Citeşte şi Durerile abdominale în partea stângă. Când este cazul să ne îngrijorăm

 

SURSA: globalhealingcenter.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

STUDIU| SARS-Cov-2 îşi pierde 90% din puterea de infectare în doar câteva minute în aer

Virusul care provoacă Covid-19 devine inactiv în aer în proporţie de 90% după 5 minute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.