sursa foto: pixabay.com

Meniul unei vieți sănătoase | Ce ar trebui să mâncăm ca să prevenim cancerul

Cancerul este tot mai frecvent în zilele noastre deși există sisteme de screening pentru depistarea într-un stadiu incipient a acestei boli. De asemenea, marea majoritate a cancerelor pot fi vindecate dacă sunt descoperite la timp. Din fericire, unele dintre ele pot fi chiar prevenite. Însă, trebuie să fim atenți la alimentație, care joacă un rol important în patologia canceroasă. Astfel, alimentele sănătoase întăresc imunitatea.

Este foarte important de menționat că celulele se hrănesc cu ceea ce mâncăm. Este, deci, posibil, să reducem riscul apariției cancerului, consumând alimente bogate în antioxidanţi care ne protejează organismul.

Iată ce ar trebui să consumăm ca să rămânem sănătoşi

1.SOIA

Studiile au arătat că femeile care s-au vindecat de cancer la sân şi au consumat soia au evitat revenirea bolii. Însă, experţii nu recomandă consumul de soia exclusiv pentru a reduce riscul de cancer mamar. Sursele frecvente de soia din dietă pot fi tofu, laptele de soia, batoanele energetice, pulbere de proteine din soia şi nuci de soia.

Citeşte şi: Cancerul de sân. Simptome, cauze, factori de risc şi metode de prevenţie.

2.ROŞII

Conţin licopen care ar opri alimentarea cu sânge a celulelor canceroase. Un studiu realizat în SUA a scos la iveală faptul că , dacă mâncaţi între 470-700 ml de tomate gătite, riscul producerii cancerului de prostată va fi redus cu 30%.

3.CIOCOLATĂ NEAGRĂ

Bogată în cacao, aceasta poate contribui la o mai bună circulaţie a sângelui şi la regenerarea organelor pe măsură ce îmbătrânim.

Citeşte şi: Ciocolata, aurul negru al organismului. Top 12 beneficii ale consumului de ciocolată

4.RODII

Aceste fructe încetinesc înmulţirea celulelor canceroase datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii şi antiproliferare.

5.CEAI

Nu contează dacă îl preferați pe cel verde sau pe cel negru. Specialiștii spun că ceaiul oferă energie organismului şi duce la îmbunătăţirea circulaţiei, la o mai bună imunitate, dar ne şi fereşte de bacterii.

Citeşte şi: Sucuri și ceaiuri care curăță arterele

6.CAFEA

De-a lungul timpului, studiile au arătat că obiceiul de a consuma o cană sau două de cafea consumate zilnic poate fi asociat cu scăderea riscului faţă de orice boală care provoacă mortalitate, mai ales boli cardiovasculare şi oncologice.

Citeşte şi: STUDIU| Cafeaua reduce riscul apariției diabetului de tip II și a hipertensiunii arteriale. Ce alte beneficii are consumul moderat de cafea

7.MANGO

Chiar dacă conţine zahăr, fructul are şi fibre, vitamine, minerale, care activează toate cele cinci sisteme de apărare ale organismului- de la regenerare până la imunitate.

8.NUCI

Potrivit studiilor, dacă mâncăm trei nuci pe săptămână, ne putem reduce considerabil riscul apariţiei cancerului de colon şi încetinim procesul de îmbătrânire celulară. Nucile conțin nutrienţi şi grăsimi benefice organismului.

Citeşte şi: NUCILE, „FRUCTELE MEDICAMENT” CU BENEFICII EXTRAORDINARE PENTRU ORGANISM

9.BROCCOLI

Este o legumă foarte bogată în vitamina C şi flavonoide, având astfel proprietăţi anticancerigene. Trebuie însă precizat că beneficiile acestei legume se pierd dacă nu este gătită corespunzător. Cel mai indicat ar fi să o pregătiți la abur.

10.USTUROI

Compuşii săi sulfuroşi stimulează sistemul imunitar. Anumite studii arată că aceştia diminuează creşterea tumorală, cu condiţia ca usturoiul să fie consumat crud sau foarte puţin gătit.

Citeşte şi: USTUROIUL, TOP 10 BENEFICII PENTRU ORGANISM

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *