Scandalul provocat de Scrisoarea deschisă a mai multor medici transmisă autorităţilor ia amploare. Medicul Răzvan Constantinescu, unul dintre semnatarii documentului, îl acuză pe preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, că a minţit în comunicatul emis ca răspuns la acuzaţiile şi cerinţele cadrelor medicale.

Doctorul Constantinescu, medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, îl acuză, într-o postare pe pagina personală de Facebook, pe preşedintele Colegiului Medicilor din România că a minţit atunci când l-a citat pe prof. dr. Cordoş că:

„Între semnatarii textului, există cel puțin o persoană, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordoș, care a fost contactat de reprezentanții CMR, iar prof. dr. Ioan Cordoș ne-a precizat că nu știa de existența acestui document și că nu a semnat o astfel de scrisoare.”

Citeşte întregul comunicat al Colegiului Medicilor aici – NEWS UPDATE | Colegiul Medicilor se delimitează de scrisoarea transmisă autorităţilor şi ameninţă: Medicii vor fi identificaţi şi cercetaţi, putându-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa

Reacţia medicului Constantinescu vine după ce Medicat Tv a publicat o înregistrare telefonică în care prof. dr. Ioan Cordoş, contrar spuselor Colegiului Medicilor, explică pentru postul Antena3 faptul că este de acord cu aproape toate punctele expuse în controversata scrisoare a medicilor către preşedintele Klaus Iohannis şi  către Guvern şi că a semnat documentul în cauză. Mai mult, medicul a acuzat că tot ce se întâmplă de mai bine de 1 an este, din punctul dumnealui de vedere, o propagandă, şi că purtatul măştii în aer liber este o măsură absurdă, care nu a făcut decât să crească numărul infectărilor.

Citeşte întregul răspuns al dr Ioan Cordoş, aici – Prof. Dr. I. Cordoş: Sunt de acord cu punctele expuse în scrisoare. Masca purtată în aer liber este o măsură absurdă. A dus la creşterea numărului de infectări

În acelaşi comunicat, Colegiul Medicilor din România a anunţat public că se delimitează de mesajul transmis autorităţilor  în legătură cu restricţiile şi combaterea pandemiei. Mai mult, organizaţia a ameninţat că  Medicii care nu respectă normele vor fi identificaţi şi cercetaţi, (…) putându-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa.

Dr. Răzvan Constantinescu spune că a primit deja citaţia de la CMR, dar explică că nu are timp suficient să o „onoreze”, decât în cazul în care întreaga discuţie va fi transmisă, în direct, şi publicului larg, pentru ca oamenii să afle întregul adevăr.

Medicul Răzvan Constantinescu a mai făcut referire şi la cazul doctorului Flavia Groşan care a fost chemată la audieri la Colegiul Medicilor pentru a da explicații cu privire la declarațiile sale controversate.

Ea  a spus că protocolul medical din spitale ucide pacienți, că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții COVID cu saturație de 80% pot să se trateze acasă. 

Groşan a menţionat că a reușit să vindece peste 1000 de oameni de coronavirus cu un tratament ieftin, care costă sub 100 RON şi a precizat că scopul ei a fost întotdeauna ca pacienții săi să nu ajungă la spital, la masca de oxigen pentru că de acolo mai scapă doar cine poate.

Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea. E o poveste, pentru că eu mă adresez lumii. Și va rămâne această poveste scrisă de mine.

Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide.

Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin. Cu fiecare în parte am stat și am explicat cum să ia acel Ventolin. Eu nu concep pneumologia fără Ventolin.

Eu am inițiat camera de inhalare. Este o sticluță de plastic de care atașezi spray-ul și din care inhalezi din cameră. Știu sigur că îmi ajunge în plămân. Altfel nu!, a declarat aceasta, în exclusivitate pentru Antena3.

Citeşte şi: Noi simptome ale COVID-19. Cum îţi dai seama că te-ai îmbolnăvit

COVID-19, DOAR O RĂCEALĂ ZDRAVĂNĂ

Eu așa am tratat COVID-ul. Eu sunt pe aceeași schemă de zece ani. Nu de ieri, de azi, de zece ani. Covid-ul este o răceală zdravănă, mai fițoasă așa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament să nu-i dai voie să coboare. Rolul schemei mele este antiinflamator, să limitez răspândirea COVID-ului, să limitez acțiunea lui inflamatorie. Eu așa am tratat Covid, în stilul ăsta. Schema nu este bătută în cuie, o adaptăm la pacient. Schema mea nu are cortizon, dar când e cazul, îl dau„, a concluzionat Flavia Groșan, potrivit sursei citate.

Flavia Groşan nu a fost sancţionată în niciun fel în urma audierilor.

Citeşte şi: STUDIU | Răceala obişnuită te poate scăpa de COVID-19. Descoperirea inedită a oamenilor de ştiinţă

„VA FI DISTRACȚIE!

„Cu doamna doctor Flavia Groșan a fost simplu, au scăpat ieftin. Pentru că este un medic la locul lui, care își face datoria cu smerenie, fără a fi totodată obișnuit cu vâltoarea derbedeimii din spațiul public. Cu mine, va fi mult mai complicat. Destinul a avut grijă să râdă de mine și să mă țină mereu în lupte de multe feluri, de obicei singur fiind. Am crescut în Ciurchi, ieșenii știu ce e aceea. Știți cum e un pitbull antrenat, care nu-și mai poate desprinde fălcile după ce înhață? Ală sunt eu, puteți să mă numiți Azorel sau Apollo de-acum înainte!”, spune dr. Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

DE CE TAC MEDICII DIN ROMÂNIA

Tot pe pagina pesonală de Facebook, medicul Constantinescu condamnă tăcerea medicilor şi reaminteşte colegilor săi că au depus un jurământ care trebuie respectat.
De ce tac medicii din România?
Te duci dimineață la serviciu și vezi că, în loc de 150 de pacienți, cum erau de obicei, în clinică sunt 14. Sunt mai mulți doctori decât pacienți. Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali, alții privesc pe fereastră, spre pustietatea însorită de afară. Pe culoarele spitalului și prin saloane bate vântul, la fel ca prin conștiințele noastre.
Știi că iei salariu absolut degeaba, iar mulți dintre foștii tăi pacienți tocmai au fost dați afară din serviciu. Alții te sună plângând că le este rău. Le spui că nu-i poți vedea decât dacă vin cu sirena ambulanței și nici atunci nu este sigur. Vezi toate astea și, totuși, nu te duci peste jurnalişti, în platou, să le dai cu manipularea în cap?!
Ai rostit cândva un jurământ??… Ce mai este necesar să se petreacă pentru ca să îl respecți?„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.