sursa foto: aquiahora.ro

Castravetele amar sau „insulina vegetală” a diabeticilor. Topul beneficiilor ale consumului de castravete amar.

Castravetele amar este o legumă cu o formă puţin mai ciudată şi cu un gust uşor amar, dar cu beneficii foarte multe pentru organism. Deşi, în trecut, era consumat cu precădere în India, China, Nepal si Mexic, de câţiva ani îl găsim şi pe tarabrele şi în supermarketurile din România.

Leguma a câştigat tot mai mulţi consumatori datorită listei impresionante de vitamine precum B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A şi minerale precum calciul, potasiul, sodiul şi fierul. Castravelete amar este şi o sursă excelentă de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc şi fosfor şi conţine şi betacaroten.

Care sunt principalele beneficii ale consumului de castravete amar

  1. Menţine sănătatea inimii

Castravetele amar ajută la reducerea nivelului de colesterol care înfundă pereţii arteriali. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge şi ajută astfel la menţinerea sănătăţii inimii.

Citește și Atenţie la simptomele care îţi arată că poţi suferi de o boală de inimă. 4 semne timpurii că ai avea arterele înfundate

  1. Recomandat diabeticilor

Castravetele amar este supranumit şi insulina vegetală a diabeticilor şi ajută  la buna funcţionare a pancreasului, la creşterea concentraţiei de insulină din sânge şi, implicit, la scăderea concentraţiei de glucoză. Conţine compuşi similari insulinei şi unii alcaloizi care au proprietăţi hipogliceminate.

Citește și 10 simptome inițiale ale diabetului

  1. Ajută la purificarea sângelui

Castravetele amar are puternice proprietăţi antimicrobiene şi antioxidante care ajută la tratarea tulburărilor sanguine, purifică sângele şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în organism.

Citește și Sucuri și ceaiuri care curăță arterele

  1. Are efect anticancerigen

Studiile au demonstrat că peste 20 de componente active din castravetele amar au proprietăţi anticancerigene, antimutagene şi antitumorale. Mai mult,  castravetele amar poate inhiba deteriorarea radicalilor liberi prevenind, astfel, peroxidarea lipidelor.

Citește și Cele mai cancerigene alimente. Vezi cât de des le consumi fără să îţi dai seama de pericol

  1. Combate infecţiile

Castravetele amar conţine numeroase proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Aceste proprietăţi pot reduce sensibilitatea la infecţiile asociate ulcerelor de stomac, precum şi a virusurilor.

Citește și Un stomac „zgomotos”. Când ar trebui să te îngrijoreze acest lucru?

  1. Este un bun tonic hepatic

Sucul proaspăt de castravete amar poate vindeca problemele hepatice.

Citește și CIROZA HEPATICĂ. SIMPTOME, CAUZE ŞI PREVENŢIE.

  1. Întăreşte sistemul imunitar

Castravetele amar ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. Datorită compuşilor amari, el este capabil să întărească sistemul imunitar şi să-l ajute să lupte împotriva bacteriilor şi a virusurilor. Consumul regulat al acestei legume îmbunătăţeşte nivelul de rezistenţă şi oferă energie organismului.

Citește și Cel mai bun regim alimentar pentru bolile autoimune

  1. Previne constipaţia

Castravetele amar este bogat în fibre de aceea are capacitatea de a preveni şi chiar trata constipaţia. Ajută la digerarea mai rapidă a alimentelor şi previne indigestia.

Citește și Dietă pentru detoxifierea colonului. De ce este important să curăţăm periodic colonul

  1. Tratează pietrele la rinichi

Castravetele amar este benefic pentru funcţionarea optimă a vezicii urinare şi a rinichilor, ba chiar este util în tratarea pietrelor la rinichi.

Citește și 5 simptome ale problemelor renale

  1. Ajută vederea

Bogat în betacaroten şi vitamina A, castravetele amar ajută la îmbunătăţirea vederii şi chiar atenuează problemele deja existente.

Citește și Vederea încețoșată – de ce apare şi cum poate fi prevenită

Există însă şi o contraindicaţie pentru castravetele amar. NU este recomandat femeilor însărcinate.

 

 

Despre Loredana Stefu

Ai putea fi interesat și de

Avortul spontan, cea mai mare frică a unei femei însărcinate. Ce este şi de ce apare

Avortul spontan este cea mai mare frică a unei femei însărcinate. Probabil de aceea și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *