sursa foto: pixabay.com

Cele mai cancerigene alimente. Vezi cât de des le consumi fără să îţi dai seama de pericol

Unele alimente pe care le consumăm frecvent ne pot pune în pericol sănătatea, din cauza substanţelor nocive din conţinutul lor. Pe unele poate le-ai crezut sănătoase. Dar ele devin periculoase din cauza unor substanţe care se formează în timpul procesării sau în urma adaosului de aditivi nocivi.

Conservele de roşii, afumăturile și băuturile carbogazoase sunt doar câteva dintre cele mai cancerigene alimente pe care sigur le consumi frecvent, fără să ştii că prin asta îţi pui în pericol sănătatea.

Citește și BEM BERE, SUC, SAU COCKTAIL DE E-URI? DECI… ȘTIM CE BEM?

Conservele de roşii

Roşiile gătite se numără printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorită unei substanţe numite licopen. Însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre roşiile din conservă, care se transformă într-un aliment periculos pentru sănătate cu potenţial cancerigen.

Materialul folosit la fabricarea conservelor conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic. Acesta poate produce numeroase afecţiuni, ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli, diabet, cancer şi obezitate. Această substanţă se infiltrează cu uşurinţă în alimentele acide, cum ar fi roşiile.

Cea mai bună soluţie este să alegi roşiile la sticlă sau borcan, atunci când nu este sezonul lor ca să le poţi folosi proaspete.

Citește și Sucul de roşii, un aliat al inimii. Consumul regulat reduce riscul apariţiei bolilor cardio-vasculare.

Afumăturile şi mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, atrage atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

Mezelurile conţin nitraţi, care, odată ingeraţi în corp, cresc riscul de cancer, avertizează nutriţioniştii.

Citește și PIESE DE PUZZLE, cu Irina Mohora – Ce mâncăm când nu mâncăm carne?

Crenvurştii

Și aceștia conţin o mulţime de substanţe dovedite a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial şi a fost inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv (stomac).

Nitratul de potasiu, supus la temperaturi ridicate sau ajuns în stomac, poate fi convertit în nitriţi (E250). Nitriţii de sodiu reacţionează cu proteinele şi formează substanţe cancerigene numite nitrozamine.

Specialiştii atrag atenţia că, din cauza conţinutului ridicat de sare şi a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurștii nu trebuie să facă parte din alimentaţia copiilor și a adulților cu afecțiuni cardiovasculare.

Citește și ZAHĂRUL, PERICOLUL ASCUNS DIN MEZELURI

Sucurile carbogazoase

Sunt aproximativ 40 de grame de zahăr într-o singură doză de suc. Din păcate, dacă alegi variantele fără zahăr, nu faci decât să măreşti riscul de obezitate şi diabet. Aceşti îndulcitori artificiali păcălesc creierul să creadă că a consumat zahăr şi au un impact semnificativ asupra siluetei.

Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost asociaţi cu un risc crescut de infertilitate şi cancer.

Citește și Studiu: Două pahare de suc pe zi pot duce la deces timpuriu

Dulciurile şi alimentele care conţin făină albă

Metabolismul tumorilor maligne este dependent de consumul de glucoză (glucoza este forma sub care se prezintă în corp zahărul digerat).

Astfel, când mâncăm alimente pe bază de zahăr şi făină albă, nivelul de glucoză din sânge se măreşte cu rapiditate. Imediat, corpul eliberează insulină, pentru a da posibilitatea glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină e însoţită de eliberarea altor molecule, numite IGF (Insulin like Growth Factor), care stimulează dezvoltarea celulelor. S-a demonstrat că aceste creşteri ale nivelului secreţiei de insulină şi IGF stimulează în mod direct dezvoltarea celulelor canceroase şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate.

Citește și CÂT ZAHĂR TREBUIE SĂ CONSUMĂM ZILNIC

 

SURSA: naturalon.com

sursa foto: pixabay.com

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.