sursă foto-pixabay.com

Alimentul extrem de nociv pe care toată lumea îl consumă. Iată de ce trebuie să vă feriți de el

Brânza topită este, poate, cel mai toxic, plin de chimicale și mai puțin hrănitor produs alimentar obținut vreodată din lapte. Este un aliment bogat în lipide, fără fibre şi sărac în glucide care nu dă saţietate, ci numai stimulează apetitul, fiind astfel pe lângă un pericol uriaș pentru sănătate și un adevărat duşman al curelor de slăbire.

Ingredientul principal al brânzei topite îl reprezintă, de regulă, resturile altor brânzeturi, care se procesează termic, se încălzesc la o temperatură mare și se amestecă apoi cu săruri de topire și cu alți aditivi alimentari. Pe lângă faptul că este făcută din resturi de brânzeturi și îmbogățită cu tot felul de aditivi, este plină de fosfați care împiedică asimilarea calciului în oase

Citește și Afecțiunea gravă care, netratată, îți poate distruge oasele. OSTEOPOROZA – de la diagnostic la tratament

Conține substanțe toxice pentru organism

Conform unui studiu comparativ realizat de A.N.P.C.P.P.S. (Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România) unul dintre tipurile de brânză topită disponibile pe piaţa din România, campion la numărul de emulsificatori (13), conţine un număr impresionant de substanțe toxice pentru organismul nostru: E 250 Nitrit de sodiu, E 450 Difosfati, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 407 Caragenan, E 330 Acid citric.

Printre pericolele care pândesc organismul în urma consumării E-urilor periculoase se numără: cancerul, alergiile, dereglările hormonale, tulburările hepatice, bolile intestinale şi ale ficatului, tulburările hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburările nervoase şi creşterea nivelului de cholesterol.

Citește și Atenţie la combinaţia dintre alimente, suplimente alimentare şi medicamente. Care sunt cele mai periculoase 10 combinaţii care pot provoca reacţii adverse

Nitritul de sodiu (E250) , substanță folosită pe post de conservant în obținerea brânzei topite,  poate provoca apariția cancerului.

Fosfatul de sodiu – aditiv care se găsește nu doar în brânza topită, ci și în alte lactate de pe piață – poate cauza tulburări metabolice.

Și consumul de polifosfați, de asemenea prezenți nu doar în brânza topită, ci și în produse din pește și crustacee, în aluaturi congelate și în cafeaua de la automat, poate duce de asemenea la problem metabolice grave.

Citește și De ce apare „ceața cerebrală” la persoanele care au trecut prin Covid-19. Explicațiile specialiștilor

O felie sau 21 de grame de brânză topită conţine în medie 6.6 grame de grăsimi, din care 4.1 grame de acizi graşi saturaţi (ceea ce reprezintă 21% din limita zilnică a unui adult) și consumul trebuie eliminat complet din alimentația copiilor dar și a persoanelor în vârstă.

Specialiştii ne recomandă să înlocuim brânza topită şi cremele de brânză tartinabile cu urdă, caş, mozzarella, ricotta, precum şi cu alte tipuri degresate şi nesărate.

Atenție la consumul de lapte. Când poate deveni nociv

Cum verifici brânza cumpărată?

Potrivit specialiștilor, exista o modalitate simplă de a verifica dăcă brânza pe care ați cumpărat-o din supermarket sau din piața are sau nu adăugate substanțe chimice. Încercați spre exemplu să tăiați brânza în două – trei feliuțe subțiri. Dacă se sfărâmă, nu este un semn bun. De asemenea, puteți lăsa timp de câteva ore o bucățică de brânză pe o farfurie, la temperatura camerei. Dacă brânza se usucă, înseamnă ca are substanțe chimice în compoziție. În mod normal o brânză 100% naturală nu se sfărmițează și rămâne umedă pentru un timp mai îndelungat.

Citește și Alertă de toxicitate peste tot în jurul nostru. Lista celor mai periculoase substanţe pe care le atingem zi de zi

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august, arată testele efectuate în cele cinci …

Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 care apar la copii. El spune că …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *