sursa foto: wildcat.arizona.edu

Noi simptome ale COVID-19. Cum îţi dai seama că te-ai îmbolnăvit

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la mutațiile virusului SARS-Cov2 care sunt din ce în ce mai contagioase, dar și cu privire la simptomele diferite ce ar putea să apară. Lipsa gustului şi a mirosului, cele mai frecvente simptome de până acum în rândul celor infectați, apar mai rar în variantele noi, iar febra a devenit simptomul principal.

Medicii atenționează că pacienții infectați dezvoltă simptome diferite față de cele cu care ne-am obișnuit până acum. Cel mai îngrijorător este că cei care ajung în stare gravă la spital, fără să acuze simptome respiratorii, descoperă că suferă de o afecțiune pulmonară identificată doar la computer tomograf, anunţî Antena3.ro.

Citeşte şi:COVID-19 poate provoca probleme de auz | 3 Simptome critice care ar trebui să vă alarmeze

INAPETENŢA ŞI TULBURĂRILE DIGESTIVE, TOT MAI FRECVENTE

Încă o dată se dovedește versatilitatea virusului SARS CoV-2. Cu siguranță modificările tabloului clinic simptomatologic al infecției COVID-19 sunt o consecință a apariției noilor tulpini, pentru că fiecare modificare a matricei genetice are expresii clinice diferite.

Faptul că frisoanele care nu erau prezente sunt tot mai frecvente, că apar modificări ale senzoriului, mergând până la confuzarea pacienților vârstnici, că inapetența și tulburările digestive par să fie tot mai frecvente, că anosmia și ageuzia care erau înalt sugestive pentru COVID-19 nu mai sunt atât de frecvente, sunt consecințe ale mutațiilor genetice.  

Măsurarea saturației de oxigen rămâne esențială. Așa numita „happy hypoxia” era prezentă și înainte, dar se pare că este mult mai exprimată acum și într-adevăr, la valori ale saturației rezonabile, de fapt, modificările imagistice obținute prin CT sunt mai ample decât până acum”, a declarat Ion Ștefan, șef Secția de Boli Infecțioase Spitalul Militar Carol Davila, pentru sursa citată.

Citeşte şi: STUDIU | Răceala obişnuită te poate scăpa de COVID-19. Descoperirea inedită a oamenilor de ştiinţă

AFECŢIUNI PULMONARE GRAVE, FĂRĂ SIMPTOME

Și mai grav este că pacienții ajung în stare gravă la spital, fără să acuze simptome respiratorii, dar analizele arată o afectare pulmonară foarte mare care, de multe ori, nu poate fi depistată în urma unei radiografii obișnuite, ci doar în urma unui computer tomograf.

În plus, gradul de afectare pulmonară pe tomografia computerizată este în discrepanță cu valorile arătate de aparatele care indica saturația în oxigen.

Medicii atrag atenția că al treilea val a venit cu niște particularități ale cazurilor care se manifestă cu o afectare pulmonară destul de severă de la bun început, o simptomatologie de tip respirator atipică, în sensul că febra devine simptomul dominant, tusea mai puțin.

Citeşte şi: Efectele pe termen lung ale COVID-19: sechele severe la nivelul întregului organism. Care sunt cele mai grave

TULPINA BRITANICĂ, O ALTĂ SIMPTOMATOLOGIE

Doctorii sunt de părere că noile simptome atipice sunt cauzate, cel mai probabil, de tulpina din Marea Britanie. Îngrijorător este că mulți nu au cum să-și dea seama dacă sunt sau nu infectați, mai ales că nu dezvoltă simptome comune, astfel încât stau acasă până ce starea de sănătate se agravează sever.

Potrivit cercetărilor efectuate de Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie, persoanele care au contractat noua tulpină a coronavirusului sunt predispuse să manifeste simptome ”clasice”, precum tuse seacă și febră, decât pierderea gustului și a mirosului.

Oamenii testați pozitiv pentru noua variantă a coronavirusului au raportat simptome clasice, însă foarte puțini dintre ei s-au plâns de pierderea mirosului ori a gustului”, arată cercetarea respectivă.

Citeşte şi: OMS: Transmiterea SARS-CoV-2 de la un animal la om este „probabilă către foarte probabilă”. S-ar putea lua chiar și din carnea congelată

Potrivit acestei cercetări, persoanele infectate cu varianta Kent, așa cum este numită noua tulpină a coronavirusului, se confruntă cu

  • tuse persistentă
  • dureri în gât
  • oboseală
  • dureri musculare

Deocamdată, însă, nu există informații privind diferențele în ceea ce privește simptomele gastrointestinale, dificultăți în respirație și dureri de cap

ATENŢIE LA OBOSEALĂ

De asemenea, medicii mai vorbesc și despre oboseala prelungită, oboseală atunci când ne îmbrăcăm sau facem deplasări obișnuite scurte. Aceste simptome ar trebui să ridice un semnal de alarmă și ar trebui să îndrepte persoanele în cauză către un control medical amănunțit la plămâni.

Citeşte şi: Bronșita acută și cronică: simptome, cauze, tratament

3 SIMPTOME NOI CRITICE CARE AR TREBUI SĂ VĂ ALARMEZE 

Numerosele mutaţii ale virusului provoacă, de asemenea, un număr uriaş de simptome noi care, în lipsa unui diagnostic şi a conştientizării lor, pot duce la complicaţii serioase.

Potrivit unui noi studiu, cele mai noi simptome ale infecţiei cu SARS-Cov2 sunt

Citeşte şi: 12 simptome care pot prevesti un AVC

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.