AcasăArticoleCOVID-19 poate provoca probleme de auz | 3 Simptome critice care ar...

COVID-19 poate provoca probleme de auz | 3 Simptome critice care ar trebui să vă alarmeze

Published on

spot_img

Deşi a trecut mai bine de un an de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, asistăm încă la o creştere alarmantă a infecţiei virale. Numerosele mutaţii ale virusului provoacă, de asemenea, un număr uriaş de simptome noi care, în lipsa unui diagnostic şi a conştientizării lor, pot duce la complicaţii serioase.

Potrivit unui noi studiu, pierderea auzului poate fi unul dintre cele mai noi simptome ale infecţiei cu SARS-Cov2. Un studiu colectiv a peste 56 de studii de caz din Ţara Galilor şi  revizuit de peste un an, a fost publicat recent în Jurnalul Internațional de Audiologie.

Citeşte şi: Se schimbă platforma de vaccinare: Vom putea alege tipul de vaccin anti-COVID

Studiul a stabilit o legătură comună între diagnosticul COVID-19 și problemele auditive. Deși până acum, virusul a fost asociat pentru a provoca probleme banale care ar putea avea impact restrâns asupra funcţionării normale a organismului, simptomele disfuncției auditive  în infecţia cu noul coronavirus ar putea însemna un real semnal de alarmă în ceea ce priveşte impactul acestuia asupra corpului nostru.

Citeşte şi: STUDIU | Răceala obişnuită te poate scăpa de COVID-19. Descoperirea inedită a oamenilor de ştiinţă

3 SIMPTOME CRITICE CARE AR TREBUI SĂ VĂ ALARMEZE 

TINITUS

Un sunet neîncetat sau a un zgomot în una sau ambele urechi poate fi caracterizată de tinitus. Cel mai deranjant lucru cu această senzație neplăcută este că zgomotul nu este de fapt produs extern și nu poate fi perceput de oamenii din jurul tău.  Pentru unele persoane, durerea asociată cu tinitus poate fi atât de puternică, încât îi poate lăsa într-o stare grav debilitantă.

Un tinitus persistent poate fi însă un simptom al infectării cu noul coronavirus. Deși acesta nu este un simptom clasic, medicii cred că dezvoltarea unei siptomatologii din ce în ce mai diversă nu este deloc sjurprinzătoare. La fel ca și alți viruși care provoacă infecții ale urechii și sinusurilor, durerea din tinitus poate fi provocată de răspunsul sistemului imun la o nouă infecţie, reacţie  care poate provoca o perturbare între urechi și semnalele creierului.

Cu toate acestea, Tinitusul poate fi un simptom extrem de deranjant. Dacă dezvoltați tinitus ca o posibilă infecție virală, pot fi administrate medicamente antiinflamatorii sau steroizi pentru ameliorarea problemelor. Testează-te imediat dacă suspectezi probleme.

Citeşte şi: Acufenele (ţiuitul în urechi). Cauze și remedii

PIERDEREA AUZULUI

Pierderea auzului, în una sau ambele urechi, poate fi un posibil semn al COVID-19, simptom care este deja raportat la nivel mondial.

Conform studiului din Țara Galilor, pierderea auzului a fost observată în peste 7,6% din cazuri și, pentru unii, s-a transformat, de asemenea, într-un semn de degradare prelungită după lupta împotriva COVID cauzată de inflamații pe scară largă și perturbări auditive cauzate de virus. Din nou, deși nu există dovezi clinice care să sugereze modul în care COVID-19 s-ar putea manifesta într-o problemă auditivă de asemenea proporții, au fost raportate probleme grave de auz la mai multe categorii de  vârstă. Acest simptom a apărut atât în cazul formelor uşoare de COVID dar şi în cele severe, care au necesitat spitalizare.

Au existat, de asemenea, studii de caz care au raportat pierderea bruscă a auzului, însoțită de tinitus.

Citeşte şi: Durerea de cap provocată de COVID-19. Cum o recunoşti şi cum se deosebeşte ea de durerea de cap obişnuită?

VERTIJUL

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a stabilit nicio legătură clară între amețeală sau vertij şi infecţia cu  SARS-Cov2.. Cu toate acestea, în acest moment, există dovezi concludente care sugerează că amețeala și vertijul ar putea fi simptome cauzate de virus. Persoanele care manifestă acest simptom ar putea să nu prezinte niciun alt simptom, spun oamenii de ştiinţă.

Vertijul rotativ poate apărea în aproximativ 11% din cazurile infectării cu noul coronavirus. Simptomul ar putea apărea, de asemenea, dacă există o inflamație considerabilă a nervului vestibular, care este responsabil să trimită informații creierului despre echilibru și coordonare.

Citeşte şi: Amețești des atunci când te ridici brusc din pat sau de pe scaun? Află care sunt bolile de care ai putea să suferi

 

Latest articles

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă...

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală...

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre...

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită...

More like this

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă...

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală...

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre...