TRATAMENT UNIC: Un medicament din ciuperci halucinogene ar putea fi aprobat pentru tratarea depresiei

O ciupercă halucinogenă a fost folosită pentru crearea unui medicament care să trateze  formele grave de depresie. Mai exact, este vorba despre o substanţă numită „psilocibină halucinogenă” care ar putea  ajuta în tratarea acestei boli.

Citeşte şi: Suferi de irascibilitate, anxietate sau depresie? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să ţii problemele sub control

Medicamentul este deja în faza a doua de studiu, adică s-a trecut la testele pe oameni iar, în acest moment, 216 pacienţi care vor ajuta la stabilirea dozajului asttfel încât să nu existe riscuri. Etapă este necesară pentru ca mai apoi medicamentul să primească aprobarea FDA (Administrația Americană pentru Produse Alimentare și Medicamente), scrie bloomberg.com.

Citeşte şi: RAPORT ÎNGRIJORĂTOR| Tinerii de astăzi sunt mai bolnavi decât generațiile anterioare şi cheltuie mai mult pentru serviciile medicale

În plus, FDA a catalogat tratamentul experimental drept „terapie avansată”, denumire care presupune un proces de revizuire şi aprobare mai rapid. S-a ajuns la acest tip de terapie, după ce studiile clinice din ultimii ani au arătat că în 30% dintre cazurile grave de depresie, tratamentele clasice nu mai au efect, în schimb terapiile pe bază de substanţe psihedelice sunt tot mai eficiente.

Citeşte şi: DEPRESIA LA BARBATI, MAI PROFUNDA SI GRAVA DECAT LA FEMEI

Oamenii de ştiinţă au descoperit că psihedelicele par să acționeze ca un revigorant, restabilind creierul la „setările sale din fabrică”, dar încă nu înţeleg pe deplin cum este posibil acest lucru. Mai ales că există temeri că acest tip de tratament, pe bază de substanţe halucinogene, ar putea să se întoarcă împotriva pacienţilor, de aceea cer studii şi cercetări suplimentare.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Bacteriile rezistente la antibiotic fac ravagii |”Ne îndreptăm către o eră post-antibiotică, în care o rană simplă sau o infecție dentară poate fi fatală.”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că niciunul dintre antibioticele dezvoltate până în prezent nu este …

Este gata noua platforma de vaccinare. Iată tot ce trebuie să ştii înainte de a te programa

Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID a fost deja modificată. Oamenii pot alege cu ce …

PENTAGON| Un microcip poate detacta infecția cu noul coronavirus înainte de apariția simptomelor

Oamenii de știință de la Pentagon au creat un microcip care poate detecta infecția cu …

SURSE| Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, demis! Cine preia interimatul ministerului

Potrivit unor surse, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va fi demis. Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *