TRATAMENT UNIC: Un medicament din ciuperci halucinogene ar putea fi aprobat pentru tratarea depresiei

O ciupercă halucinogenă a fost folosită pentru crearea unui medicament care să trateze  formele grave de depresie. Mai exact, este vorba despre o substanţă numită „psilocibină halucinogenă” care ar putea  ajuta în tratarea acestei boli.

Citeşte şi: Suferi de irascibilitate, anxietate sau depresie? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să ţii problemele sub control

Medicamentul este deja în faza a doua de studiu, adică s-a trecut la testele pe oameni iar, în acest moment, 216 pacienţi care vor ajuta la stabilirea dozajului asttfel încât să nu existe riscuri. Etapă este necesară pentru ca mai apoi medicamentul să primească aprobarea FDA (Administrația Americană pentru Produse Alimentare și Medicamente), scrie bloomberg.com.

Citeşte şi: RAPORT ÎNGRIJORĂTOR| Tinerii de astăzi sunt mai bolnavi decât generațiile anterioare şi cheltuie mai mult pentru serviciile medicale

În plus, FDA a catalogat tratamentul experimental drept „terapie avansată”, denumire care presupune un proces de revizuire şi aprobare mai rapid. S-a ajuns la acest tip de terapie, după ce studiile clinice din ultimii ani au arătat că în 30% dintre cazurile grave de depresie, tratamentele clasice nu mai au efect, în schimb terapiile pe bază de substanţe psihedelice sunt tot mai eficiente.

Citeşte şi: DEPRESIA LA BARBATI, MAI PROFUNDA SI GRAVA DECAT LA FEMEI

Oamenii de ştiinţă au descoperit că psihedelicele par să acționeze ca un revigorant, restabilind creierul la „setările sale din fabrică”, dar încă nu înţeleg pe deplin cum este posibil acest lucru. Mai ales că există temeri că acest tip de tratament, pe bază de substanţe halucinogene, ar putea să se întoarcă împotriva pacienţilor, de aceea cer studii şi cercetări suplimentare.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.