TRATAMENT UNIC: Un medicament din ciuperci halucinogene ar putea fi aprobat pentru tratarea depresiei

O ciupercă halucinogenă a fost folosită pentru crearea unui medicament care să trateze  formele grave de depresie. Mai exact, este vorba despre o substanţă numită „psilocibină halucinogenă” care ar putea  ajuta în tratarea acestei boli.

Citeşte şi: Suferi de irascibilitate, anxietate sau depresie? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să ţii problemele sub control

Medicamentul este deja în faza a doua de studiu, adică s-a trecut la testele pe oameni iar, în acest moment, 216 pacienţi care vor ajuta la stabilirea dozajului asttfel încât să nu existe riscuri. Etapă este necesară pentru ca mai apoi medicamentul să primească aprobarea FDA (Administrația Americană pentru Produse Alimentare și Medicamente), scrie bloomberg.com.

Citeşte şi: RAPORT ÎNGRIJORĂTOR| Tinerii de astăzi sunt mai bolnavi decât generațiile anterioare şi cheltuie mai mult pentru serviciile medicale

În plus, FDA a catalogat tratamentul experimental drept „terapie avansată”, denumire care presupune un proces de revizuire şi aprobare mai rapid. S-a ajuns la acest tip de terapie, după ce studiile clinice din ultimii ani au arătat că în 30% dintre cazurile grave de depresie, tratamentele clasice nu mai au efect, în schimb terapiile pe bază de substanţe psihedelice sunt tot mai eficiente.

Citeşte şi: DEPRESIA LA BARBATI, MAI PROFUNDA SI GRAVA DECAT LA FEMEI

Oamenii de ştiinţă au descoperit că psihedelicele par să acționeze ca un revigorant, restabilind creierul la „setările sale din fabrică”, dar încă nu înţeleg pe deplin cum este posibil acest lucru. Mai ales că există temeri că acest tip de tratament, pe bază de substanţe halucinogene, ar putea să se întoarcă împotriva pacienţilor, de aceea cer studii şi cercetări suplimentare.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Vaccinul Moderna mai eficient împotriva variantei Delta. Ce protecția oferă acestea

Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *