Niciodată până acum în istoria medicinei nu au fost implicate atâtea resurse pentru dezvoltarea unui vaccin pentru o singura patologie. În momentul de față, sunt mai multe vaccinuri în studii preclinice precum și în studii de faza 1, 2 și 3. Două vaccinuri au primit deja autorizate de FDA și EMA …
Citește mai multTehnica ArNm ar putea fi folosită în tratamentul sclerozei multiple
CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, a condus un studiu care demonstrează că un vaccin ARNm, bazat pe o tehnologie similară cu cea utilizată pentru vaccinul anti-COVID-19, produs împreună cu Pfizer, a avut rezultate promițătoare în laborator pe modele de șoareci cu scleroză multiplă. Noua tehnologie de vaccin ARNm este în atenția …
Citește mai multProspectul vaccinului produs de Pfizer a fost facut public. Ce conține vaccinul și ce efecte adverse are acesta
Prospectul vaccinului anti-COVID Pfizer, realizat în colaborare cu compania germană BioNTech, a fost publicat. În prospect se regăsesc informații privind modul de administrare, compoziția vaccinului, contraindicațiile, dar și posibilele reacții adverse produse de acesta. La finalul testelor, vaccinul Pfizer anti-COVID a ajuns la o eficiență de 95%. Francis Collins, directorul …
Citește mai multVaccinul produs de Oxford şi AstraZeneca are un răspuns imunitar „încurajator” la adulţii.Vaccinarea ar putea începe în decembrie
Rezultatele preliminare ale unui studiu de fază a doua arată că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Universitatea din Oxford şi AstraZeneca este sigur şi declanşează un răspuns imun similar la adulţii din toate grupele de vârstă. „Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor …
Citește mai multAgenţia Europeană pentru Medicamente a primit de la Pfizer primele date clinice ale vaccinului anti-covid19. Când ar putea începe distribuirea acestuia
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a primit primele teste clinice ale vaccinului Covid-19 și anticipează că îşi va da avizul favorabil pentru un prim leac împotriva noului coronavirus până la sfârşitul anului. În acest context, distribuirea dozelor ar urma să înceapă din „ianuarie”, a declarat directorul său, Guido Rasi. „Dacă …
Citește mai multPrimul medicament care încetinește evoluția bolii Alzheimer aproape de aprobare în S.U.A
Primul medicament care încetineşte evoluția bolii Alzheimer are rezultate promiţătoare în Statele Unite. O echipă de experţi ai FDA a dat aviz favorabil – aşa că este foarte posibil ca până în primăvară să fie permisă utilizarea acestuia. Un medicament dezvoltat de Biogen împotriva Alzheimer câştigă încrederea experţilor FDA. Reprezentanţii …
Citește mai multInstitutul Cantacuzino scoate pe piață primele produse. Printre ele, un medicament adjuvant împotriva COVID-19
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se pregătește să scoată pe piață un medicament pentru întărirea sistemului imunitar, un tratament eficient în prevenirea gripei și cu efecte benefice în lupta împotriva COVID-19, a anunțat col. dr. Florin Oancea, directorul instituției. IMUNOMODULATOR EFICIENT IN TRATAMENTUL INFECȚIILOR RESPIRATORII „Primul medicament pe …
Citește mai multSTUDIU| Căldura şi umiditatea nu ucid coronavirusul dar pot reduce rata de răspândire
Căldura şi umiditatea nu ucid coronavirusul, însă îi pot reduce rata de răspândire, sunt concluziile unui recent studiu făcut de un grup de cercetători din China, publicat în Social Science Reseach Network și citat de Mediafax. Citește și Harta cazurilor de coronavirus din România în timp real În studiul lor, cercetătorii …
Citește mai multSTUDIU| Boala Parkinson ar putea debuta înainte de naștere
Persoanele care dezvoltă boala Parkinson înaintea vârstei de 50 de ani este posibil să se fi născut cu unele tulburări la nivelul celulelor cerebrale, sugerează o nouă cercetare realizată în Statele Unite, citată de Press Association și preluată de Agerpres. Parkinson se dezvoltă atunci când neuronii din creier care produc …
Citește mai multDESCOPERIRE: Virusul care provoacă poliomielita ar putea fi de ajutor în tratarea tumorilor pe creier la copii
Polivirusurile, cele care sunt cunoscute, în special, pentru că dau poliomielită, boala care afectează sistemul nervos central și în cazurile cele mai severe pot provoca moartea, ar putea fi folosite de cercetători să trateze turmorile cerebrale. Citeşte şi: Cele mai importante vaccinuri care trebuie făcute copiilor Oamenii de ştiinţă de la …
Citește mai mult