RAPORT ÎNGRIJORĂTOR| Tinerii de astăzi sunt mai bolnavi decât generațiile anterioare şi cheltuie mai mult pentru serviciile medicale

Tinerii născuţi până în 1995, aşa numita Generaţie Millennials au o stare de sănătate mai slabă decât generaţiile trecute, precum Generaţie X a celor născuţi între 1965 și 1980.  Experţii de la Centrul Medical Wexner din Universitatea de Stat din Ohio cred că motivele problemelor de sănătate ale populaţiei tinere, pentru că vorbim de persoane cu vârste între 22 şi 38 de ani, sunt rezultatul accentuării unor probleme de comportament precum depresia şi dependenţa, al hipertensiunii arteriale ori a colesterolului ridicat.

Citeşte şi: Studiu îngrijorător: numărul persoanelor diagnosticate cu ADHD s-a dublat în ultimii ani

În plus, în raportul publicat la finalul anului trecut este indicată şi o altă cauza care duce la problemele de sănătate pe care Millennials le au, şi anume consumul ridicat de opioide, acele medicamente care calmează durerea dar care prezintă un risc mare de a da dependenţă. Iar specialiştii sunt îngrijoraţi de faptul că rata de mortalitate a generaţiei Millennials ar putea creşte cu 40% comparativ cu cea a Generaţiei X, scrie medicalxpress.com.

Citeşte şi: Zahărul dă o dependență la fel de mare ca tutunul și alcoolul. Ce boli poate semnala pofta de dulce

Pentru a reduce acest risc, oamenii de ştiinţă îi îndeamnă pe tineri să renunţe la timpul îndelungat petrecut pe tablete, laptopuri ori telefoane, să înveţe să socializeze unii cu alţi şi să facă mişcare. În acest fel vor scăpa de depresia provocată de singurătate şi îşi vor recupera nu numai sănătatea mintală ci şi pe cea fizică.

Citeşte şi: Suferi de irascibilitate, anxietate sau depresie? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să ţii problemele sub control

În cadrul raportului a intervenit şi o firmă de asigurări medicale care a a tras atenţia că aproape o treime dintre tinerii din Generaţia Millennials nu au medic de familie şi deci nu beneficiază de servicii medicale de prevenţie. Iar din cauza problemelor de sănătate frecvente, veniturile lor sunt în scădere de aceea, în timp,  vor ajunge să plătească sume cu 33% mai mari, decât generaţiile trecute, pentru serviciile medicale.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Vaccinul Moderna mai eficient împotriva variantei Delta. Ce protecția oferă acestea

Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *