Alimentația și problemele hormonale, principalele cauze ale obezității.

România ocupă locul II în Europa la capitolul obezitate. În spatele acestei statistici stau obiceiurile alimentare tot mai nesănătoase. În primul rând vorbim despre creşterea consumului de alimente ultraprocesate, produsele precongelate, cărnurile procesate şi chipsurile ambalate, dar şi sărăcia.

Din ce în ce mai multe studii sugerează că obezitatea este, până la un punct, o condiție moștenită genetic. Totuși, membrii familiei nu împărtașesc doar genele, ci și obiceiurile privind alimentația și stilul de viață nesănătos. Este dificil de separat factorii de stil de viață de cei genetici.

Ca urmare, obezitatea se consideră azi a fi rezultanta unor asocieri de factori genetici, psiho-sociali, de mediu și a unor influențe culturale, a căror interacțiune generează o alterare complexă, atât a reglării apetitului, cât și a nivelului metabolismului energetic.

Pe primul loc în apariția obezității se situează obiceiurile alimentare nesănătoase. Pe de o parte, s-a modificat felul în care ne hrănim: mâncăm în grabă micul dejun sau renunțăm la el, am transformat cina în masa principală a zilei, înlocuind dejunul, compensăm prin numeroase suplimentări între mese, sau chiar ronțăim continuu, toate acestea fiind o consecință directă a ritmului alert al vieții de zi cu zi și a scăderii timpului alocat meselor.

Care este adevăratul motiv al obezității dar și care este factorul declanșator al acestei boli, aflați de la dr Sorin Velici, medic primar, chirurgie bariatrică

 

Emisiunea integrală o puteți recedea aici MedShow, cu Emma Zeicescu- Chirurgia obezității. Cauze, tratament, recuperare cu Dr.Sorin Velici

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Klaus Iohannis a anunțat noile restricții pentru români: Masca redevine obligatorie

Klaus Iohannis a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare de luni. Astfel, masca …

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august, arată testele efectuate în cele cinci …

Simptomele COVID-19 la copii. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre simptomele COVID-19 care apar la copii. El spune că …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *