Cinci inovaţii medicale din 2019 care au uimit lumea. Partea V- Primul medicament pe bază de canabidiol, aprobat în Uniunea Europeană pentru epilepsia severă

Canabidiolul adăugat la alte terapii anti-epileptice  a redus semnificativ frecvenţa consulviilor la pacienţii care suferă de forme severe de epilepsie precum sindromul Lennox-Gastaut și sindromul Dravet la pacienții cu vârstă de peste 2 ani.

Citeşte şi: Epilepsia, boala cronică ce afectează peste 50 de milioane de oameni. Cum se manifestă și cum ținem sub control această tulburare neurologică

După patru studii făcute pe mai mult de 714 pacienţi două forme rare de epilepsie cu rate mari de morbiditate și mortalitate, Comisia Europeană a aprobat  soluția orală de canabidiol (Epidiolex) pentru utilizarea în asociere cu clobazam, în tratarea convulsiilor asociate cu cele două forme severe de epilepsie. 

Rezultatele au arătat că asocierea terapiei cu canabidiol a fost mai eficientă decât medicaţia de tip placebo în reducerea frecvenței crizelor epileptice. Analizele asupra sensibilității au confirmat că efectul terapeutic a fost atins din prima lună și s-a menținut pe toată perioada administrării.

Citeşte şi: Primul ajutor în cazul crizei de epilepsie. Cum ajutăm pe cineva într-un astfel de moment

Astfel, în 2019 cercetătorii au făcut paşi importanţi în tratarea unei boli care afecteată grav calitatea vieţii pacienţilor care suferă de forme grave de epilepsie, mulţi dintre ei fiind copii.

Cum se manifestă epilepsia si care sunt cauzele declanşării ei

Epilepsia este o boala cronică a creierului care este caracterizată prin convulsii recurente, adică episoade scurte de mişcare involuntară care pot implica o parte a corpului sau întregul corp şi uneori sunt însoţite de pierderea conştienţei şi controlul funcţiei intestinului sau vezicii urinare.

Citeşte şi: Medicina viitorului: primul medicament personalizat în funcţie de ADN administrat unui copil de 9 ani. Cercetătorii lucrează şi la tratamente în funcţie de ADN şi în cazul cancerului

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

STUDIU. Șase vaccinuri diferite împotriva Covid-19 sunt sigure și eficiente atunci când sunt utilizate ca a treia doza

Studiul de fază 2, publicat joi în revista medicală The Lancet, a analizat siguranța și …

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare: Este mult mai rară decât miocardita apărută după boala COVID

Miocardita după boala COVID-19 este mult mai frecventă decât cea raportată după vaccinare, afirmă șeful …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *