AstraZeneca va produce mai multe vaccinuri pentru Europa

Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunţat că s-a asociat cu compania germană de biotehnologie IDT Biologika pentru a putea produce, începând din al doilea trimestru, mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Europa.

Anunţul vine în momentul în care AstraZeneca, care a dezvoltat vaccinul împotriva Covid-19 cu Universitatea Oxford, a fost criticată pentru întârzierile livrărilor către Uniunea Europeană, ceea ce a provocat o confruntare între Bruxelles şi Londra.

Grupul britanic a declarat că a început să livreze pe 5 februarie primele 17 milioane de doze ce vor fi administrate în următoarele săptămâni în UE şi care vor fi urmate de altele în martie.

Cu toate acestea, AstraZeneca încearcă să accelereze ritmul prin intermediul acestui parteneriat cu producătorul german „pentru a ajuta la vaccinarea imediată în Europa„.

Acordul prevede creşterea capacităţii la o locaţie aparţinând IDT Biologika din Germania, în Dessau, pentru a produce milioane de doze de vaccin pe lună până la sfârşitul anului 2022.

Citește și Cum funcționează cele mai avansate vaccinuri împotriva coronavirusului

Această investiţie, ale cărei detalii nu au fost încă dezvăluite, ar trebui să permită producerea altor vaccinuri de acelaşi tip cu cel al AstraZeneca şi va face din laboratorul german unul dintre cei mai importanţi producători din Europa.

Acest acord va ajuta foarte mult Europa să-şi mărească propriile capacităţi de producţie a vaccinurilor, ceea ce va permite să se răspundă la provocările actuale ale pandemiei şi să se garanteze o ofertă strategică în viitor„, a declarat Pascal Soriot, director general al AstraZeneca.

OMS: Vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 poate fi administrat şi persoanelor peste 65 de ani

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca poate fi administrat şi persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, a declarat miercuri Comitetul de experţi pentru vaccinuri al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citește și Pentru prima dată în România, cadrele medicale vor fi evaluate din punct de vedere al epuizării fizice

În recomandările sale foarte aşteptate, Grupul strategic consultativ al experţilor OMS privind vaccinarea (SAGE) recomandă de asemenea folosirea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca în ţări în care sunt prezente şi variante ale coronavirusului.

Aceste recomandări intervin în condiţiile în care vaccinul cu vector viral, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, s-a confruntat cu o serie de probleme în ultimele săptămâni, eficacitatea sa fiind pusă la îndoială pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani sau în ţările în care sunt prezente noile variante ale coronavirusului.

Vaccinul AstraZeneca/Oxford, pe care Marea Britanie l-a administrat masiv populaţiei începând cu luna decembrie, a fost deja aprobat de mai multe ţări şi de Uniunea Europeană.

Citește și Anticorpi împotriva COVID-19, descoperiţi la un nou-născut a cărui mamă a fost vaccinată

Însă, unele guverne au preferat să recomande folosirea sa doar pentru persoanele sub 65 de ani, sau chiar sub 55 de ani, în lipsa unor date suficiente privind eficacitatea sa pentru persoanele mai în vârstă.

180 de noi centre de vaccinare deschise în România

Peste 80.000 de persoane s-au programat pentru vaccinarea cu doze de la AstraZeneca, miercuri, la cele 180 de centre din țară.

Potrivit datelor centralizate de CNCAV, în medie s-au programat 179 de persoane pe minut.

Până la ora 20.00 s-au programat 80.328 de persoane – 41.148 de femei și 39.180 de bărbați – și mai sunt libere 135.672 de locuri.

Platforma a fost accesată de 910.000 de ori.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Studiu MedLife: Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Majoritatea celor infectați revin din concediu

Rata de pozitivare s-a triplat față de luna august, arată testele efectuate în cele cinci …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Vaccinul Moderna mai eficient împotriva variantei Delta. Ce protecția oferă acestea

Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *