Eficacitatea vaccinului anti-Covid-19 testată și pe copii. Studiu cu 300 de voluntari

Eficacitatea vaccinului Oxford/AstraZeneca la copii va fi testată într-un nou studiu clinic. Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a evalua dacă vaccinul va produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Noul studiu are rolul de a determina dacă vaccinul este eficient pentru persoanele cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, potrivit unei declarații a reprezentanților Universității.

Aproximativ 300 de voluntari vor participa la studiu și primele vaccinări sunt așteptate luna aceasta, au precizat reprezentanții Oxford.

Vaccinul cu două doze Oxford / AstraZeneca a fost considerat un „vaccin pentru lume”, deoarece este mai ieftin și mai ușor de distribuit decât serurile produse de rivalii de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

Vaccinul Oxford este unul dintre cele trei care au fost deja aprobate pentru utilizare la adulți în Uniunea Europeană, împreună cu cele de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

Citește și Pentru prima dată în România, cadrele medicale vor fi evaluate din punct de vedere al epuizării fizice

Andrew Pollard, şeful studiilor pentru vaccin de la Oxford: „Ştim că, după orice vaccin, oamenii pot să nu se simtă bine în primele zile, aşa că trebuie să stabilim acel profil la copii. Astfel încât dacă va fi aprobat pentru o grupă de vârstă mai mare, părinţii şi tinerii să ştie la ce efecte secundare să se aștepte.

AstraZeneca are ca obiectiv producerea a 3 miliarde de doze în acest an și își propune să ajungă la o producție de peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie.

Andrew Pollard: Este foarte posibil să fie luată în considerare utilizarea pe scară largă pentru a încerca oprirea răspândirii pandemiei. Deci încercăm doar să obţinem date care să susţină eventualele politici în acea direcţie.”

Citește și Anticorpi împotriva COVID-19, descoperiţi la un nou-născut a cărui mamă a fost vaccinată

Vaccinuri pentru copii autorizate până la finalul anului

La începutul acestei săptămâni, ofițerul șef adjunct al Angliei a spus că sunt în curs „mai multe” studii pentru a dezvolta vaccinuri sigure și eficiente la copii.

Profesorul Jonathan Van-Tam a declarat pentru ITV News: „Este posibil să avem câteva vaccinuri anti-Covid-19 pentru copii, autorizate până la sfârșitul anului”.

Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a declarat că există dovezi că Covid-19 poate provoca moartea și boli severe la copii, dar că acest lucru este rar.

Nu se cunoaște momentan care este rolul copiilor în procesul de transmisie al bolii, odată ce au fost infectați.

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.