Eficacitatea vaccinului anti-Covid-19 testată și pe copii. Studiu cu 300 de voluntari

Eficacitatea vaccinului Oxford/AstraZeneca la copii va fi testată într-un nou studiu clinic. Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a evalua dacă vaccinul va produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Noul studiu are rolul de a determina dacă vaccinul este eficient pentru persoanele cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, potrivit unei declarații a reprezentanților Universității.

Aproximativ 300 de voluntari vor participa la studiu și primele vaccinări sunt așteptate luna aceasta, au precizat reprezentanții Oxford.

Vaccinul cu două doze Oxford / AstraZeneca a fost considerat un „vaccin pentru lume”, deoarece este mai ieftin și mai ușor de distribuit decât serurile produse de rivalii de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

Vaccinul Oxford este unul dintre cele trei care au fost deja aprobate pentru utilizare la adulți în Uniunea Europeană, împreună cu cele de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

Citește și Pentru prima dată în România, cadrele medicale vor fi evaluate din punct de vedere al epuizării fizice

Andrew Pollard, şeful studiilor pentru vaccin de la Oxford: „Ştim că, după orice vaccin, oamenii pot să nu se simtă bine în primele zile, aşa că trebuie să stabilim acel profil la copii. Astfel încât dacă va fi aprobat pentru o grupă de vârstă mai mare, părinţii şi tinerii să ştie la ce efecte secundare să se aștepte.

AstraZeneca are ca obiectiv producerea a 3 miliarde de doze în acest an și își propune să ajungă la o producție de peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie.

Andrew Pollard: Este foarte posibil să fie luată în considerare utilizarea pe scară largă pentru a încerca oprirea răspândirii pandemiei. Deci încercăm doar să obţinem date care să susţină eventualele politici în acea direcţie.”

Citește și Anticorpi împotriva COVID-19, descoperiţi la un nou-născut a cărui mamă a fost vaccinată

Vaccinuri pentru copii autorizate până la finalul anului

La începutul acestei săptămâni, ofițerul șef adjunct al Angliei a spus că sunt în curs „mai multe” studii pentru a dezvolta vaccinuri sigure și eficiente la copii.

Profesorul Jonathan Van-Tam a declarat pentru ITV News: „Este posibil să avem câteva vaccinuri anti-Covid-19 pentru copii, autorizate până la sfârșitul anului”.

Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a declarat că există dovezi că Covid-19 poate provoca moartea și boli severe la copii, dar că acest lucru este rar.

Nu se cunoaște momentan care este rolul copiilor în procesul de transmisie al bolii, odată ce au fost infectați.

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Vaccinul Moderna mai eficient împotriva variantei Delta. Ce protecția oferă acestea

Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *