A fost deschis primul oraș medical privat din România. Cât costă un abonament lunar

În zona de Nord a Bucureștiului a fost ridicat un ansamblu de spitale cu o capacitate totală de 300 de paturi, imagistică, săli de chirurgie, 18 paturi ATI, radioterapie, PET CT, medicină nucleară, centru de recuperare și fizioterapie și 60 de cabinete medicale.

Fondatorul rețelei medicale Regina Maria, Wargha Enayati, a investit 60 de milioane de euro într-un centru medical pentru vârstnici. Enayati Medical City cuprinde un spital integrat de oncologie, un spital de geriatrie, un centru rezidenţial pentru vârstnici şi un ambulatoriu cu 60 de cabinete. 

Primul oraș medical din România

Momentan este deschis doar ambulatoriul. În martie – aprilie urmând să fie deschise şi celelalte secţii.

Primul oraș medical din România, a demonstrat că se poate face de la zero infrastructura spitalicească performantă care să servească în primul rând interesului public, în condiții de maximă siguranță atât medicală, cât și umană.

Acest proiect a pornit dintr-o nevoie. Sunt 3-4 criterii care lipsesc în România. Noi nu avem servicii pentru vârstnici la nivel înalt. Lucrul care ne lipseşte şi lumea fuge imediat în Austria sau Turcia e partea de oncologie. Avem şi o policlinică, cea mai mare din ţară. Tu vii aici, de la cap la coadă. Ai totul in house şi de aceea este un orăşel unde intri şi ieşi sănătos afară.

Citește și Pacienţii cronici solicită acces la medicamentele vitale și vaccinarea anti-Covid-19

Avem un rezidenţial cu 50 de apartamente care e pentru oameni în vârstă neasistaţi medical. Avem un spital de recuperare de 150 de paturi, o secţie de recuperare de scurtă durată, una de lungă durată, o secţie de Alzheimer, o secţie post-Covid şi o secţie de cazuri terminale. Avem spitalul de oncologie unde avem de la radioterapie, medicină nucleară, chimioterapie”, a spus Wargha Enayati, director general Enayati Medical City.

Un abonament lunar în centrul rezidenţial costă cel puţin 2.500 de euro

Acum, oraşul medical are 50 de angajaţi. În viitorul apropiat, Wargha Enayati vrea să ajungă la 600. 

Un abonament lunar în centrul rezidenţial costă cel puţin 2.500 de euro de persoană şi include numeroase servicii: cazarea, masa, curăţenia, serviciile de înfrumuseţare şi, bineînţeles, serviciile medicale.

Un pacient oncologic care are nevoie de echipe interdisciplinare, care trebuie văzut şi de oncolog, şi de chirurg, şi de anatomopatolog, şi de imagist, eventual şi de gastroenterolog, pentru că poate dezvolta alte probleme sau şi de cardiolog… Este un mare avantaj pentru pacient să fie totul sub acelaşi acoperiş şi coordonat de către un medic consierge”, a spus Ana Maria Marian, director general Consierge Medical.

Citește și Primul centru oncologic de terapie personalizată din estul UE se construiește în România

Ce cuprinde Enayati Medical City

  • un spital de oncologie și recuperare cu șase săli de operație și 100 de paturi din care 18 ATI și chimiorerapie operat de Monza, buncăre pentru radioterapie, PETCT și medicina nucleară operate de Neolife,
  • un spital de recuperare și geriatrie cu secții de recuperare de scurtă durată, recuperare de lungă durată, boli neurodegenerative și paliație cu 150 de paturi,
  • un centru rezidențial pentru vârstnici cu apartamente și camere destinate asigurării unui trai demn seniorilor noștri, cu 50 de locuri și centru de zi pentru seniori cu activități recreative,
  • cea mai mare policlinică cu 60 de cabinete în care vor funcționa furnizori diferiți de servicii medicale (Concierge Medical by Intermedicas, Dr Leventer, Dr Leahu, Secom, Clarfon, Senior City, Synevo) și va acoperi toate aria de specialități medicale, de la recoltare la recuperare cardio și neuro,
  • un centru de wellness cu fizio-kinetoterapie, dotat cu o piscină, sală de fitness și toate funcțiunile de ultimă generație.

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

2 comentarii

  1. E bună ideea, dar scump pentru salariile sau pensiile unora din România ; acum se poate vedea… cine o duce bine în țara asta!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.