ANUNŢUL MOMENTULUI | Vaccinul AstraZeneca este sigur şi are o eficacitate de 79%

Rezultatele ultimei testării a serului Oxford-AstraZeneca în SUA confirmă că vaccinul este sigur şi are o eficienţă  de 79% în ceea ce privește imunizarea în fața infecției și de 100% în ceea ce privește dezvoltarea unor forme grave ale bolii. 

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 32.000 de voluntari care au participat la teste, majoritatea din America, dar și din Chile și Peru. Potrivit CNN, vaccinul a fost tolerat foarte bine şi nu au existat detectate probleme în privința siguranței  sau a formării de cheaguri de sânge la niciunul dintre cei 21,583 de voluntari  care au primit cel puţin o doză de vaccin. Noile date completează datele obţinute din testele realizate în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Rezultatele sunt în măsură să ofere garanții suplimentare statelor UE care au decis recent suspendarea temporară a administrării serului ca urmare a unor cazuri de tromboze la persoanele vaccinate cu acest ser controversat, sunt de părere reprezentanţii AstraZeneca.

Citeşte şi: Se schimbă platforma de vaccinare: Vom putea alege tipul de vaccin anti-COVID

VACCINUL PRODUS DE ASTRAZENECA, SIGUR ŞI EFICIENT

Datele furnizate de AstraZeneca sunt asemănătoare cu cele anunţate în urmă cu câteva zile de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), care a concluzionat că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este ”sigur şi eficace” şi ”nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge, a anunţat joi.
În urma scandalului legat de serul produs de britanicii de la AstraZeneca, mai multe ţări au interzis folosirea acestui vaccin în lupta împotriva COVID-19. De asemenea, mii de persoane care trebuiau să primească vaccinul Astrazeneca şi-au anulat programările.

Citeşte şi: Studiu. Doar 2% dintre bolnavii de COVID îmbolnăvesc alte persoane

NUMĂRUL CELOR CARE ALEG ASTRAZENECA, DIN CE ÎN CE MAI MARE

În România, deşi peste 80.000 de persoane au renunţat la inocularea cu vaccinul produs de AstraZeneca, numărul persoanelor care se programează pentru vaccinarea cu AstraZeneca este mai mare decât al celor care renunţă, a declarat colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, pentru Digi24.

Există îndoială, un grad de neîncredere faţă de siguranţa acestui vaccin”, a spus Gheorghiţă, care a insistat asupra nevoii de comunicare a beneficiilor şi riscurilor legate de vaccin.

În context, coordonatorul campaniei a spus că nu este recomandată administrarea unui anticoagulant, preventiv, înaintea vaccinării cu AstraZeneca. Colonelul spune că în lume au fost 13 cazuri de tromboză venoasă şi că nu pot poate fi făcută o legătură cu administrarea vaccinului.  El a recomandat, totuşi, ca oamenii să fie atenţi la o eventuală durere de cap care persistă, la 4 – 14 zile de la vaccinare şi a recomandat, într-un astfel de caz, apelarea la serviciile medicale.

Citeşte şi: Prospectul vaccinului dezvoltat de AstraZeneca. Compoziţie, mod de administrare şi reacţii adverse

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.