Se schimbă platforma de vaccinare: Vom putea alege tipul de vaccin anti-COVID

Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID va fi modificată. Oamenii vor şti cu ce tip de ser se vor vaccina iar cei înscriși pe listele de așteptare vor afla data la care vor merge la vaccin.

Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce listă de aşteptare se programează şi pentru ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor tipuri de vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare, plecând de la premisa că cele patru vaccinuri până la urmă au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţi ale bolii, decese”, a spus Valeriu Gheorghiţă„, a declarat col. Valeriu Georghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare pentru Digi24.

Citeşte şi: Bucureştiul ar putea intra din nou în carantină. V. Voiculescu: Ajungem acolo în câteva zile

MAI MULTE CENTRE DESCHISE, MAI MULTE PERSOANE PROGRAMATE ÎN FIECARE CENTRU

Modificarea va fi operaţionalizată la începutul lunii aprilie. Coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că până pe 13 aprilie vor mai fi deschide peste 350 de cabinete noi de vaccinare cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech.

O altă schimbare importantă în prima parte a lunii aprilie vom creşte numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90 deci practic o să crească cu 50 la sută capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare„, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi: Studiu. Doar 2% dintre bolnavii de COVID îmbolnăvesc alte persoane

MEDICII DE FAMILIE NU RAPORTEAZĂ REACŢIILE ADVERSE

Mai mult, Gheorghiţă a declarat că, în acest moment, se lucrează la o platformă prin care persoanele vaccinate pot raporta, prin SMS, dacă au avut sau nu reacţii adverse.

Pot să vă spun că în platforma Agenției Naționale a Medicamentului, uitându-ne pe reacțiile adverse, mai mult de două treimi dintre ele  sunt raportate de beneficiari, adică de pacienți. Foarte puține, adică până într-o treime sunt raporte de profesioniștii din sănătate,” a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24. „Sunt convins că avem o subraportare a reacţiilor adverse şi că evident nu cunoaştem adevărata frecvenţă a reacţiilor adverse pentru toate cele trei tipuri de vaccinuri„.

Platforma le va reaminti celor programaţi, prin SMS, că urmează vaccinarea în zilele următoare, iar la câteva zile de la vaccin ei vor primi un link unde vor putea raporta eventualele reacţii adverse. Platforma ar putea fi funcţională în doar câteva săptămâni.

Citeşte şi: Persoanele care au avut COVID-19 dezvoltă de până la 45 de ori mai mulți anticorpi cu o singură doză de vaccin

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.