OMS a aprobat de urgență utilizarea vaccinului Sinovac

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a omologat de urgenţă miercuri vaccinul chinez anti-COVID Sinovac, a anunţat agenţia ONU într-un comunicat de presă. Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă.

OMS a declarat marți că a aprobat vaccinul fabricat de producătorul chinez Sinovac Biotech pentru a fi utilizat de urgență și astfel, a deschis calea pentru un al doilea ser produs de chinezi care să fie utilizat în țările sărace, relatează Reuters. Aprobarea va permite includerea vaccinului în programul mondial COVAX.

Citește și Mutația britanică a coronavirusului are o rată de deces semnificativ mai mare

Grupul independent de experți a declarat că recomandă vaccinul Sinovac pentru persoanele de peste 18 ani. A doua doză trebuie administrată după două, patru săptămâni. Nu a fost specificată o limită superioară de vârstă, deoarece datele sugerează că este posibil ca vaccinul să fie eficient la persoanele în vârstă.

Al doilea vaccin chinezesc omologat

Numit în unele regiuni CoronaVac, este al doilea vaccin produs de chinezi care a fost omologat de OMS. Pe 7 mai, organizația a aprobat serul chinez produs de compania de stat Sinopharm. Un al treilea vaccin produs în China de CanSino Biologics a prezentat datele studiilor clinice, dar OMS nu a programat încă nicio revizuire a informațiilor.

Citește și Campania de vaccinare anti-HPV din România, extinsă la copiii cu vârste de peste 14 ani

Sinovac a declarat că a furnizat peste 600 de milioane de doze în China și în străinătate, începând cu sfârșitul lunii mai și au fost administrate deja peste 430 milioane de doze.

Ce tehnologie folosește vaccinul ?

Serul produs de Sinovac este un vaccin inactivat. Cerințele de stocare îl fac ușor de gestionat și adecvat pentru regiunile care au puține resurse, mai scrie OMS.

Rezultatele privind eficacitatea vaccinului au arătat că previne boala cu simptome la 51% dintre cei imunizați și previne manifestările severe ale Covid-19, precum și spitalizarea în cazul tuturor celor care au participat la studii.

Un număr redus de adulți de peste 60 de ani au fost înscriși în studiile clinice iar eficacitatea nu a putut fi estimată la această grupă de vârstă. Cu toate acestea, OMS nu recomandă un plafon de vârstă pentru vaccinare, deoarece datele colectate în timpul utilizării ulterioare în mai multe țări și datele de susținere a imunogenității sugerează că vaccinul va avea probabil un efect protector la persoanele în vârstă.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *