Vinul roşu fiert, leacul perfect pentru gripă. Topul beneficiilor consumului de vin fiert

Sezonul rece care ne aşteaptă vine mereu cu o plăcere vinovată, aceea a vinului fiert. Dar dincolo de mirosul îmbietor şi efectul de încălzire pe care această băutură o oferă în serile reci de iarnă, vinul fiert  aduce o mulţime de beneficii pentru organism. Amestecat cu scorţişoară, piper,  cuişoare şi felii de portocale, vinul roşu fiert devine un duşman de temut al răcelilor datorită substanţei numită resveratrol care are proprietăţi inflamatorii dar si principiilor active din mirodenii.

Citeşte şi: Scorţişoara, condimentul cu beneficii pentru părul tău

Care sunt principalele beneficii ale vinului roşu fiert

  1. Scade riscul de cancer

Cercetările au demonstrat că un pahar de vin roşu consumat zilnic reduce riscul apariţiei cancerului de plămâni cu 13%, iar 4 pahare de vin roşu pe săptămână scad riscul de cancer de prostată cu 50%.  Şi cancerul mamar poate fi ţinut la distanţă cu ajutorul acestei băuturi. Totul datorită resveratrolului care are puternice proprietăţi antiinflamatorii care nu se pierd prin fierbere.   Iar cuişoarele adăugate în vinul fier eliberează în băutură un compus activ numit eugenol, care ajută la prevenirea cancerului tractului digestiv.

Citește și Bolnavii de cancer nu trebuie să se mai teamă. Boala secolului poate fi vindecată cu noile tehnologii

  1. Menţine sănătatea vaselor de sânge

Alcoolul şi polifenolii din vinul roşu favorizează menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric, de aceea previne apariţia aterosclerozei. În plus, un pahar de vin roşu fiert ajută şi la scăderea tensiunii arteriale.

Citeşte şi: Atenţie la simptomele care îţi arată că poţi suferi de o boală de inimă. 4 semne timpurii că ai avea arterele înfundate

  1. Protejează împotriva răcelii şi gripei

Vinul fiert cu scorţişoară creşte capacităţile antiinflamatoare ale vinului şi ajută la menţinerea  imunităţii şi protejează împotriva gripelor şi răcelilor de sezon. Scorţişoara ţine bolile de iarna departe şi ajută la o mai bună reglare a temperaturii organismului în timpul sezonului rece.

Citește și Stilul de viață, răspunzător pentru bolile pe care le ai. Virozele și răcelile, favorizate de oboseală și stres

  1. Tratează depresia şi anxietatea

Vinul roşu fiert în care au fost adăugate cuişoare are proprietăţi benefice pentru a scădea sau chiar combate stresul. Astfel depresia, anxietatea sau chiar atacurile de panică pot fi ţinute la distanţă cu un pahar de vin roşu fiert.

Citește și PIESE DE PUZZLE, cu Irina Mohora – STRESUL ȘI EFECTELE LUI DISTRUGĂTOARE ASUPRA ORGANISMULUI

  1. Menţine sănătatea creierului

Resveratrolul din vin este dovedit a fi un protector eficient împotriva bolii Alzheimer şi a demenței, iar studiile au arătat că scorţişoara are beneficii asupra stimulării memoriei. Aşadar, combinaţia dintre vin şi scorţişoare aduce beneficii sănătăţii creierului. .

Mare atenţie însă, consumul de vin fiert, consumat în exces, chiar şi pentru o perioadă scurtă, poate crea dependenţă.  De aceea, moderaţia este cheia în a te menţine departe de problemele provocate de dependenţa de alcool.

Citeşte şi: Dependența de alcool. Partea II – Bolile grave pe care le generează

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

STUDIU| SARS-Cov-2 îşi pierde 90% din puterea de infectare în doar câteva minute în aer

Virusul care provoacă Covid-19 devine inactiv în aer în proporţie de 90% după 5 minute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *