sursa pixabay

VESTEA MOMENTULUI: S-a descoperit leacul pentru COVID-19

Două tratamente pentru COVID dau rezultate uluitoare în Israel. Zeci de pacienți infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă s-au recuperat complet în numai cinci zile de la administrarea tratamentului.

Cercetătorii de la spitalul Ichilov din Tel Aviv au raportat că au înregistrat rezultate pozitive în studiile preliminare pentru vindecarea COVID-19. Potrivit ynetnews.com, profesorul Nadir Arber de la Centrul Integrat de Prevenire a Cancerului din spital a testat un medicament pe care l-a dezvoltat pe pacienții în stare moderată și gravă care suferă de virus cu un rezultat pozitiv de 95%.

Arber spune că medicamentul, numit EXO-CD24, este ieftin și eficient și trebuie administrat o dată pe zi timp de cinci zile.

Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în termen de două zile și au fost eliberați din spital trei până la cinci zile mai târziu. Și cel de-al 30-lea pacient s-a recuperat, dar nu la fel de repede ca ceilalți. După astfel de rezultate pozitive, spitalul a apelat la Comitetul Helsinki al Ministerului Sănătății pentru a solicita extinderea procesului la mai mulți pacienți.
Și Centrul Medical Hadassah din Ierusalim a raportat că ar fi găsit leacul pentru a pune capăt acestei pandemii, anunță ynetnews.com. Spitalul a administrat un medicament numit Allocetra la 21 de pacienți aflați în stare critică care sufereau de afecțiuni subiacente . Potrivit medicilor, 19 dintre ei s-au recuperat în decurs de șase zile și au fost eliberați din spital în medie după opt zile.
Medicamentul a fost dezvoltat de profesorul Dror Mevorach Director al Centrului de Cercetare pentru Reumatologie și Medicină Internă pentru a face față sistemelor imunitare hiperactive care cauzează secreția de citokine (molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite).

* EXO-CD24  fost dezvoltat în șase luni și conține o substanță care se inhalează în plămâni și combate furtuna citokine.

* Allocetra este un medicament ce redă echilibrul sistemului imunitar.

Citește și OMENIREA, SUB O NOUĂ AMENINȚARE| După pandemia COVID-19, virusul EBOLA face ravagii

Cele două medicamente sunt în primele două faze de testare, iar faza a treia de testare este ceva mai lungă și este obligatorie. Acestea ar putea intra în procedura accelerată, ceea ce înseamnă că le-am putea avea pe piață mult mai repede.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.