sursa foto: pixabay.com

CE AFECŢIUNI GRAVE SE ASCUND ÎN SPATELE RIDURILOR

Ridurile, de cele mai multe ori, sunt un semn al maturităţii, dar medicii au descoperit că pot “citi” în ele şi alte lucruri, precum primele semne ale unor afecţiuni ascunse. Cercetătorii au luat lucrurile în serios şi au făcut o clasificare clară a tipurilor de riduri şi respectiv a bolilor pe care le ascund acestea.

Ridurile profunde de pe frunte

Ele indică, potrivit specialiştilor în cardiologie, un risc cardiovascular crescut. Hipertensiunea şi colesterolul sunt principalii factori vinovaţi de afecţiunile cardiovasculare, iar medicii  pot folosi ca indicator ridurile de pe chipul pacientului. În plus, persoanele cu mai multe riduri decât persoanele de aceeaşi vârstă pot suferi de ateroscreloză. Toate aceste lucruri au fost aflate printr-un studiu prezentat în cadrul Conferinţei Anuale a Societăţii Europene pentru Cardiologie, în urmă cu un an, în München, Germania.

Ridurile de pe faţă şi gât

Pot trăda osteoporoza. Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Yale a analizat legătura dintre riduri şi densitatea osoasă la femeile de peste 40 de ani. S-a descoperit astfel că ridurile foarte adânci de pe faţă şi gât pot fi asociate cu o densitate osoasă redusă.

Ridurile inestetice de pe obraji

Pot trăda un risc crescut de cancer de piele.

Ridurile dintre sprâncene 

Pot fi semne de anxietate sau depresie. Ridurile dintre sprâncene sunt riduri de expresie, a căror apariţie este favorizată de încruntarea feţei în mod repetat, scrie doc.ro.

Dacă pentru diagnosticarea acestor afecţiuni este nevoie de investigaţii medicale, cert este că apariţia ridurilor nu poate fi stopată, dar poate fi amânată. Iar pentru a reuşit acest lucru trebuie în primul rând un stil de viaţă sănătos şi o îngrijire corespunzătoare a tenului.

Trucurile sunt la îndemnâna oricui: diete echilibrate, sport şi hidratarea zilnică a pielii cu ajutorul cremelor anti-aging, precum şi utilizarea unor tratamente şi proceduri faciale care să stimuleze producţia de colagen pentru un ten tânăr.

 

sursa foto: pixabay.com

 

Despre Loredana Stefu

Ai putea fi interesat și de

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA | Bilanț oficial 25 mai – 213 noi cazuri COVID-19 – 8.709 de teste prelucrate

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *