Un nou vaccin anti-Covid cu o eficiență de pâna la 100% ar putea fi lansat până la finalul anului

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Sanofi și GSK prezintă rezultate bune în primele etape ale testelor clinice, ceea ce le va permite să treacă la testele clinice de fază avansată. Are o eficacitate de aproape 100% după a doua doză, la toate grupele de vârstă.

Rezultatele intermediare ale noului studiu clinic (realizat pe oameni) de fază 2 arată că administrarea vaccinului produs de Sanofi „induce producţia unor concentraţii ridicate de anticorpi neutralizanţi la adulţi, la toate grupele de vârstă, la niveluri comparabile cu cele observate la persoanele care s-au recuperat după maladia COVID-19„, a precizat compania franceză într-un comunicat publicat luni.

Un nou vaccin împotriva covid-19 până la finalul anului

Un studiu clinic de fază 3, reprezentând ultima etapă a testelor realizate pe oameni înainte de potenţiala autorizare a acestui vaccin – bazat pe proteine recombinate – ar trebui să înceapă în săptămânile următoare, a precizat compania Sanofi, care va lansa în paralel şi producţia noului ser.

Citește și Vaccinul Pfizer are o eficienţă de peste 95% împotriva Covid-19

Testat și pentru varianta sud-africană a coronavirusului

Acel studiu va evalua două formule de vaccin, în special împotriva variantei din Wuhan şi a variantei sud-africane, a precizat grupul francez. În timpul studiului clinic de fază 2, vaccinul-candidat a fost testat doar pe varianta Wuhan.

Rezultatele intermediare au arătat o seroconversie (producţia de anticorpi) de la 95% până la 100% din cazuri după administrarea celei de-a doua doze, la toate grupele de vârstă (18-95 ani) şi pentru toate dozajele studiate.

Vaccinul anti COVID Sanofi-GSK se administrează la 21 de zile și se bazează pe proteine recombinate.

Citește și Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce cu 80% infecțiile cu coronavirus

Participanţii care au trecut deja prin infecţia COVID-19, o singură doză de vaccin a generat producţia unor concentraţii ridicate de anticorpi neutralizanţi, „ceea ce subliniază solidul interes potenţial pe care îl reprezintă dezvoltarea acestui ser pentru vaccinarea cu doze de rapel„, au afirmat reprezentanţii companiei Sanofi.

Un prim studiu clinic a ajuns la sfârşitul anului 2020 la concluzia unui răspuns imunitar insuficient. Laboratorul francez a trebuit să amâne astfel lansarea vaccinului potenţial pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2021, în contextul în care compania dorea să lanseze serul pe piaţă la jumătatea acestui an.

Întârzierea a stârnit polemici aprinse în Franţa, sindicatele companiei criticând cele 400 de locuri de muncă care urmează să fie desfiinţate în domeniul cercetării.

Citește și De ce unii oameni nu dezvoltă efecte secundare după vaccinarea anti-COVID și de ce nu este asta o problemă

Mai multe laboratoare şi companii de biotehnologie au lansat deja vaccinuri proprii.

Sanofi dezvoltă în această perioadă un al doilea vaccin-candidat în colaborare cu compania americană Translate Bio, care se bazează pe tehnologia mult mai recentă ARN mesager, folosită în cazul vaccinurilor produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna.

În paralel, grupul francez a încheiat acorduri cu alţi producători, precum Pfizer, Johnson & Johnson şi Moderna, pentru a îi ajuta să îşi îmbutelieze vaccinurile proprii.

Ce tehnologie folosesc cei de la Sanofi pentru dezvoltarea vaccinului?

Vaccinul funcţionează pe bază de proteină recombinată adjuvantă, adică o tehnologie folosită de mult timp în lupta împotriva gripei. Vaccinul este termostabil, adică un vaccin mai practic, şi nu este nevoie de condiții speciale de depozitare.

Sanofi dezvoltă, de asemenea, un al doilea vaccin împreună cu societatea americană Translate Bio, care are la bază tehnologia mai recentă a ARN-ului mesager, folosită în vaccinurile Pfizer-BIoNTech şi Moderna.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.