Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce cu 80% infecțiile cu coronavirus

Infecțiile cu COVID-19 la adulți de toate vârstele au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, potrivit unui studiu realizat în Italia.

Mai multe țări din Europa fac studii privind efectele vaccinării împotriva COVID-19.

Primul astfel de studiu realizat de o țară din Uniunea Europeană asupra impactului real al campaniei de imunizare a fost realizat de Institutul Național de Sănătate din Italia (ISS) și Ministerul Sănătății pe 13,7 milioane de persoane vaccinate la nivel național.

Oamenii de știință au început să studieze datele din ziua în care a început campania de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, până pe 3 mai 2021.

Analiza a arătat că riscurile de infecție cu SARS-CoV-2, de spitalizare și de deces au scăzut progresiv după primele două săptămâni.

Citește și Efectele pe termen lung ale COVID-19: sechele severe la nivelul întregului organism. Care sunt cele mai grave

La 35 de zile după prima doză, există o reducere cu 80% a infecțiilor, cu 90% a spitalizărilor și cu 95% a deceselor”, a spus ISS, adăugând că același tipar a fost observat atât la bărbați, cât și la femei, indiferent de varstă.

Aceste date confirmă eficiența campaniei de vaccinare și necesitatea unei acoperiri majore în întreaga populație pentru a pune capăt stării de urgență„, a declarat președintele ISS, Silvio Brusaferro.

Italienii au analizat datele începând cu 27 decembrie, de când s-a dat startul campaniei de vaccinare, până pe 3 mai. Până în prezent, aproximativ 8,3 milioane de italieni, adică 14% din populația Italiei, sunt imunizați complet, iar 10 milioane au primit doar prima doză de vaccin.

Citește și Risc de tromboză cerebrală la persoanele în vârstă care se vaccinează cu AstraZeneca

Efectele vaccinării sunt studiate și de spanioli

Institutul Carlos III de la Madrid face un studiu „expres” pentru a vedea efectele combinației vaccinurilor AstraZeneca și Pfizer. Studiul va include 600 de persoane care au primit prima doză de AstraZeneca și va permite evaluarea în cursul acestei luni dacă rapelul cu Pfizer generează un răspuns imun mai puternic.

Topul vaccinurilor

Testele clinice privinf eficacitatea vaccinurilor anti-Covid arată ca pe  primul loc este cel de la Pfizer / BioNTech cu o eficacitate de 95%. Urmează serul de la Moderna, cu 94,1%. Sputnik V ar fi pe locul 3 cu o eficacitate de 91,6%, la fel ca Novavax, cu 89,3%. Urmează AstraZeneca, Janssen și Sinovac.

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.