sursa foto: abcnews.go.com

SUA renunţă la masca de protecţie în aer liber. Anunţ de ultim moment de la Casa Albă

Joe Biden a anunţat că persoanele complet vaccinate pot ieși în aer liber fără a purta o mască, cu excepția locurilor cu mulțimilor mari. Preşedintele SUA a menţionat că, potrivit ultimelor cercetări,  riscul infecției cu coronavirus în spaţiile exterioare este foarte scăzut pentru persoanele vaccinate, anunţă The Guardian.

Începând de astăzi, dacă sunteți complet vaccinat și sunteți în aer liber și nu vă aflați într-o mulțime mare, nu mai trebuie să purtați o mască”, a anunţat liderul de la Casa Albă. Vreau să fiu absolut clar. Dacă sunteți într-o mulțime, cum ar fi un stadion sau la o conferință sau un concert, trebuie totuși să purtați o mască, chiar dacă sunteți afară. Dar începând de astăzi, adunându-mă cu un grup de prieteni într-un parc, mergând la un picnic atâta timp cât sunteți vaccinat și în aer liber, puteți face acest lucru fără mască. ” a menţionat acesta. 

Biden a salutat, de asemenea, „progresul uimitor” pe care l-au făcut SUA împotriva virusului pandemic de când a preluat funcția la 20 ianuarie. SUA are acum 215 milioane de vaccinuri administrate, iar cazurile de noi infectări dar și decesele au scăzut considerabil.

Citeşte şi:Riscul de infecţie cu COVID scade cu 65% după o primă doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca

Două treimi dintre persoanele în vârstă sunt acum complet vaccinate, a spus el, lucru care a dus la o scădere cu 80% a deceselor și cu 70% scăderea spitalizărilor în cadrul acestui grup.

„Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) este capabil să facă acest anunț, deoarece oamenii de știință sunt convinși de datele că șansele de a primi sau de a da virusul altora sunt foarte, foarte mici dacă sunteți pe deplin vaccinați și în aer liber. ”, a mai menţionat Biden.

Noua orientare CDC este cel mai recent pas atent pe drumul către recuperarea după o pandemie care a ucis peste 570.000 în SUA, cea mai mare mortalitate din lume.

Ghidul eliberat de CDC recunoaşte o persoană ca fiind „complet vaccinată” la două săptămâni după a doua doză de vaccinuri Pfizer sau Moderna sau două săptămâni după vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson. Mai mult de jumătate dintre adulții americani au avut cel puțin o doză de vaccin coronavirus și mai mult de o treime au fost complet vaccinați.

Rochelle Walensky, directorul CDC, a declarat marți într-un briefing de presă: „Dacă sunteți complet vaccinați și doriți să participați la o mică întâlnire în aer liber cu persoane vaccinate și nevaccinate sau să luați masa la un restaurant în aer liber cu prieteni din mai multe gospodării, cercet[rile arată că puteți face acest lucru în siguranță fără să purtaţi mască”.

Citeşte şi: Purtatul măştilor de protecţie şi distanţarea ar putea dura mulţi ani. Cu ce recomandări vin specialiştii

CE RESTRICTII SUNT RIDICATE PENTRU PERSOANELE VACCINATE

Americanii complet vaccinați pot ieși în aer liber fără mască pentru activități precum:

  • mersul pe jos
  • alergatul
  • drumețiile
  • ciclismul
  • pot lua masa la un restaurant în aer liber cu prieteni din mai multe gospodării
  • ot participa la o mică întâlnire în aer liber, atât cu persoane vaccinate, cât și cu cele nevaccinate

Purtarea măştilor de protecţie rămâne obligatorie în cazul:

  • spectacolelor live
  • sporturilor cu spectatori
  • evenimentelor aglomerate în aer liber și în spații interioare
  • coafor
  • cinematografe
  • muzee
  • centre comerciale
  • casele de cult

Citeşte şi: Studiu. Doar 2% dintre bolnavii de COVID îmbolnăvesc alte persoane

 „Până când vor fi vaccinați mai mulți oameni și în timp ce avem încă mai mult de 50.000 de cazuri pe zi, utilizarea măștilor în interior va oferi o protecție suplimentară”., a mai adăudat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Mike Saag, expert în boli infecțioase la Universitatea Alabama din Birmingham, a declarat pentru Associated Press:

 „Este întoarcerea libertății. Este întoarcerea faptului că putem face din nou activități normale. Nu suntem încă acolo, dar suntem pe rampa de ieșire. Și asta este un lucru frumos. ”

Citeşte şi: Noi simptome ale COVID-19. Cum îţi dai seama că te-ai îmbolnăvit

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.