sursa foto: pixabay.com

Mutaţia indiană a virusului pandemic nu poate fi controlată. A apărut în cel puţin 17 ţări

Variantă indiană a coronavirusului, suspectată că ar fi scufundat India într-o criză sanitară majoră, a fost detectată în „cel puţin 17 ţări”, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), notează AFP, anunţă Agerpres.

Potrivit OMS, varianta B.1.617, mai frecvent cunoscută sub numele de varianta indiană pentru că prima dată a apărut în India, a fost detectată în peste 1.200 de secvenţe de genom, în cel puţin 17 ţări.
Majoritatea secvenţelor descărcate în baza de date GISAID provin din India, Regatul Unit, SUA şi Singapore„, a anunţat OMS în actualizarea săptămânală a pandemiei.

Citeşte şi: Cât de periculoase sunt noile mutații Covid-19

În ultimele zile, varianta a fost semnalată, de asemenea, în mai multe ţări europene precum Belgia, Elveţia, Grecia sau Italia.
Modelarea preliminară a OMS bazată pe secvenţele descărcate în GISAID indică faptul că „B.1.617 are o rată de creştere mai mare decât alte variante care circulă în India, sugerând o contagiozitate mai mare„.

OMS a clasificat recent această variantă ca ‘variantă de interes„, şi nu ca „variantă preocupantă”. Or, acest ultim nume ar indica faptul că varianta este mai periculoasă (o contagiozitate mai mare, mai letală şi capabilă să scape imunizărilor vaccinale).

Şi această variantă ridică încă întrebări. „Alte comportamente” pot fi, de asemenea, la originea recrudescenţei cazurilor în India, a spus OMS, cum ar fi nerespectarea restricţiilor sanitare şi adunările în masă.                                                                                                        Organizaţia a subliniat în continuare că alte variante aflate în circulaţie în prezent sunt, de asemenea, extrem de contagioase, dar combinaţia acestor doi factori „poate juca un rol în resurgenţa cazurilor” în India.

India se confruntă cu o explozie de cazuri, depăşind luni un record mondial de 352.991 de noi contaminări şi un record naţional de 2.812 decese, ridicând la 147,7 milioane numărul total de cazuri la nivel mondial.

„Cercetări suplimentare” mai ales cu privire la contagiozitatea, severitatea şi riscul reinfectării cu varianta indiană „sunt necesare urgent” pentru a înţelege rolul pe care îl joacă în criza sanitară din India.

Citeşte şi: STUDIU| Mai puţin de jumătate dintre cei care au trecut prin infecţia SARS-CoV-2 mai au anticorpi la 6 luni de la vindecare

Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveţia la o persoană aflată în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării. Asta după ce  autorităţile belgiene au anunţat că au depistat 20 de studenţi indieni testaţi pozitiv la tulpină. Aceşti tineri aterizaseră la Paris pe 12 aprilie.

Citeşte şi: Cum știi dacă ai fost infectat cu coronavirus, dar ai fost asimptomatic

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.