sursa: bbc.com

STUDIU INEDIT| Tineri vindecaţi de Covid-19, reinfectaţi intenţionat. Care este motivul

O echipă de ceretători de la Universitatea din Oxford caută tinerii sănătoși, care au avut Covid-19 şi s-au vindecat, pentru a demara un studiu inedit dar extrem de important în lupta cu pandemia. Cei interesaţi se pot oferi voluntari pentru un proces de reinfectare deliberată, sigură şi controlată cu virusul SARS-Cov2.

Studiul va începe în această lună (nr. aprilie) şi vrea să identifice reacţia sistemului imunitar la infectarea pentru a doua oară cu noul coronavirus, anunţă BBC. Rezultatul experimentului va duce la obţinerea de tratamente și vaccinuri noi, spun oamenii de ştiinţă.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au nevoie de 64 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Ele vor petrece 17 zile într-o unitate de carantină la un spital, unde vor fi expuse din nou virusului, tulpina originală din Wuhan și vor fi supuse la numerose testări, inclusiv scanări pulmonare.

Există totuşi discuţii pentru a se folosi la studiu şi noile mutaţii ale virusului.

Citeşte şi: INOVAŢIE| Un medicament împotriva artritei reumatoide, noua armă împotriva COVID-19

Studiile de provocare ne spun lucruri pe care alte studii nu le pot face, pentru că, spre deosebire de infecția naturală, acestea sunt strict controlate. Când îi reinfectăm pe acești participanți, vom ști exact cum a reacționat sistemul lor imunitar la prima infecție cu Covid, exact când apare a doua infecție și exact cât de mult au primit virusul. „, a declarat Prof. Helen McShane, de la Universitatea din Oxford.

Prima fază a acestui studiu, finanțat de Wellcome Trust, va avea ca scop stabilirea celei mai mici doze de virus care poate apuca și începe să se reproducă, dar care să producă puține sau deloc simptome. Această doză va fi apoi utilizată pentru a infecta participanții în a doua fază a studiului, așteptată să înceapă în vară. Voluntarii care dezvoltă simptome vor primi un tratament cu anticorpi pentru a-i ajuta să lupte împotriva infecției.

Citeşte şi: STUDIU| Mai puţin de jumătate dintre cei care au trecut prin infecţia SARS-CoV-2 mai au anticorpi la 6 luni de la vindecare

Aceste studii vor îmbunătăţi semnificativ întelegerea noastră asupra dinamicii infecţiei cu virus şi a răspunsului imun şi va oferi informaii valoroase pentru a ajuta la proiectarea continuă a vaccinurilor şi dezvoltarea de terapii antivirale” este de părere Prof. Lawrence Young, de la Universitatea Warwick.
Studiul va dura 12 luni şi include 8 monitorizări ulterioare ale stării de sănătate după externarea din spital.

Programele de expunere voluntară la un virus au jucat un rol cheie în dezvoltarea tratamentelor pentru boli precum malaria, tuberculoza, febra tifoidă, holera şi gripa. Voluntarii vor fi plătiţi cu aproximativ 5.000 de lire sterline fiecare (5.812 euro), anuţă AFP.

Te-ar putea interesa şi: Noi simptome ale COVID-19. Cum îţi dai seama că te-ai îmbolnăvit

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Analize medicale gratuite pentru persoanele de peste 40 de ani începînd cu 1 iulie

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că, de la 1 iulie, persoanele care au peste …

Varianta Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă. Medicii sunt în alertă

Varianta Delta a coronavirusului SARS CoV2, aflată la originea valului devastator de COVID-19 din India, este …

Tratament pentru Alzheimer autorizat în SUA după 20 de ani. Ce spun medicii despre eficacitatea tratamentului

Un nou medicament contra Alzheimer a fost aprobat de SUA, după aproape 20 de ani …

Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală, a fost reacreditat pentru transplant pulmonar

Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit joi acreditarea pentru transplantul pulmonar, a anunţat secretarul de stat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *