INOVAŢIE| Un medicament împotriva artritei reumatoide, noua armă împotriva COVID-19

Novartis, o companie farmaceutică din Elveția, anunţă că va dezvolta, împreună cu Roche, un medicament antiinflamator împotriva pneumoniei asociate cu noul coronavirus.

Novartis a semnat un  parteneriat cu firma Roche pentru medicamentul Tocilizumab, anunţă  afp.com citat de Capital.ro. Colaborarea prevede rezervarea capacităţilor de producţie pentru acest medicament la o fabrică din Singapore, a explicat compania elvețiană într-un comunicat. Transferul de tehnologie pentru producţia de ingrediente active destinate fabricării substanţelor pentru acest tratament urmează să aibă loc în al doilea trimestru.

Citeşte şi: Covid-19, O „BOALĂ A CREIERULUI”| Pacienții vindecați, risc uriaş de afecțiuni neurologice sau psihiatrice

MEDICAMENT ÎMPOTRIVA ARTRITEI REUMATOIDE, POSIBIL TRATAMENT PENTRU COVID-19

Comercializat sub denumirea de Actemra sau RoActemra, în funcţie de pieţele pe care este vândut, tocilizumab este un medicament împotriva artritei reumatoide şi face parte din căile explorate pentru tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID.

Deşi tratamentul administrat intravenos a suferit mai multe eşecuri în timpul studiilor clinice, un amplu studiu britanic publicat în februarie a raportat totuşi rezultate încurajatoare.

Studiul, intitulat Recovery, a implicat mai multe medicamente şi a oferit rezultate pozitive cu privire la acest antiinflamator, în special în ceea ce priveşte reducerea riscului de deces asociat COVID-19.

În luna ianuarie, Novartis a anunţat o primă cooperare cu Pfizer-BioNTech, la câteva zile după un acord similar anunţat de laboratorul francez Sanofi, pentru a ajuta la producerea vaccinurilor. În martie, Novartis a semnat un al doilea acord cu compania germană CureVac. Elveţienii de la Novartis nu s-a lansat în cursa pentru vaccinuri împotriva COVID-19.

Citeşte şi: Pfizer şi Moderna| Este nevoie de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.