Se pregăteşte programul pilot de vaccinare cu noul ser Johnson&Johnson direct la medicii de familie

La sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie cu vaccinul Johnson&Johnson și, posibil, și cu cel de la AstraZeneca, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Digi24.

Citeşte şi: Se schimbă platforma de vaccinare: Vom putea alege tipul de vaccin anti-COVID

ESTE NEVOIE DE O SINGURĂ DOZĂ

Vaccinul Johnson & Johnson este conceput pentru a fi administrat ca doză unică şi este recomandat tuturor persoanelor cu vârste peste 18 ani. Asta înseamnă că nu există vizite de urmărire, nici o birocrație necesară pentru a se asigura că oamenii se întorc pentru o a doua doză și nici o grijă cu privire la asigurarea disponibilității unei a doua doze la momentul potrivit.

Vaccinul Johnson & Johnson folosește tehnologia vectorului viral. Un virus obișnuit de răceală numit adenovirus 26 este proiectat genetic astfel încât să poată infecta celulele, dar nu se va replica acolo. La fel ca vaccinurile Pfizer și Moderna, oferă instrucțiuni genetice.

Citeşte şi: A fost publicat prospectul vaccinului Johnson & Johnson. Riscurile și contraindicațiile

Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

LA SFÂRŞITUL VERII VOM AJUNGE LA IMUNIZAREA COLECTIVĂ

Gheorghiță spune că e optimist că, până la sfârșitul verii, vom ajunge la imunizarea colectivă, chiar dacă entuziasmul oamenilor față de vaccin va mai scădea.

E o situație pe care o anticipam. Până la un anumit punct, oamenii vin în centrele de vaccinare. După un anumit punct, oamenii nu se mai deplasează, pentru că se vaccinează procentul de persoane care își doreau foarte tare vaccinul, rămân ulterior cei care nu sunt convinși și cei care ar vrea, dar nu pot să ajungă. Și atunci preferă să aștepte sau pur și simplu renunță”, a spus el pentru aceeaşi sursă.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost testat și s-a demonstrat că protejează persoanele cu o singură doză, deși sunt în desfășurare studii pentru a vedea dacă două doze ar putea oferi mai multă protecție. Cu vaccinul Johnson & Johnson, protecția împotriva bolilor moderate până la severe începe la aproximativ două săptămâni după vaccinarea oamenilor. La patru săptămâni după vaccinare, datele din studiul clinic au arătat că nu au existat spitalizări sau decese.

Citeşte şi: ANUNŢUL MOMENTULUI | Vaccinul AstraZeneca este sigur şi are o eficacitate de 79%

Şi ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat astăzi că în Timişoara se va aplica programul pilot de vaccinare cu noul ser Johnson&Johnson. Aici vor sosi în această sâptămână doze de la AstraZeneca şi apoi Johnson& Johnson, a mai anunţat Voiculescu, iar oamenii aflaţi in etapa a treia a vor fi imunizaţi direct de medicii de familie. Vaccinul  de la Johnson& Johnson se aplica într-o singură doză şi poate fi păstrat mai multe zile într-un frigider obişnuit.

Citeşte şi: Pentru prima dată în România, cadrele medicale vor fi evaluate din punct de vedere al epuizării fizice

 

.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

Un comentariu

  1. O dom doctor e un fin connaisseur a psihologiei maselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.