AcasăArticoleProf. Dr. I. Cordoş: Sunt de acord cu punctele expuse în scrisoare....

Prof. Dr. I. Cordoş: Sunt de acord cu punctele expuse în scrisoare. Masca purtată în aer liber este o măsură absurdă. A dus la creşterea numărului de infectări

Published on

spot_img

Prof. Dr. Ioan Cordoş a explicat pe larg, într-o intervenţie la postul Antena 3, că este de acord cu aproape toate punctele expuse în controversata scrisoare a medicilor către preşedintele Klaus Iohannis şi  către Guvern şi că a semnat documentul în cauză. Mai mult, medicul a acuzat că tot ce se întâmplă de mai bine de 1 an este, din punctul dumnealui de vedere, o propagandă, şi că purtatul măştii în aer liber este o măsură absurdă, care nu a făcut decât să crească numărul infectărilor.

Prof. Dr. Ioan Cordoş consideră că  scrisoarea deschisă către autorităţi este un gest normal, democratic şi civilizat de a atrage atenţia atunci când ceva nu este în regulă, mai ales când acel lucru este în defavoarea întregii populaţii sau a unei naţii.

Citiţi scrisoarea deschisă semnată de mai mulţi medici aici – Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului: Măştile şi restricţiile sunt nu numai inutile, dar şi periculoase, iar vaccinarea fără informare corectă, un malpraxis şi o crimă! Încetați starea de teroare!

„Sunt foarte mulţi medici care sunt situaţi la opusul punctului nostru de vedere, nu numai al meu, pentru că, să zic, sunt de acord cu aproape toate punctele puse acolo pe tapet, în scrisoarea deschisă, şi consider, pentru început, că este un gest firesc, democratic şi civilizat de a atrage atenţia asupra unor lucruri care au dus la neplăcerea mai multor persoane, pacienţi, cum vreţi să îi numiţi. În primul rând, tot acest , cum să îi spun… eu îi spun propagandă, începută în Martie anul trecut şi continuată acerb prin toate mijloacele media nu a făcut bine psihicului şi psihologiei pacienţilor. ” 

Citeşte şi: STUDIU | Răceala obişnuită te poate scăpa de COVID-19. Descoperirea inedită a oamenilor de ştiinţă

VIROZELE OMOARĂ ÎN GENERAL. VOR MA FI ŞI ALTE „PANDEMII” 

Orice afecţiune provocată de un virus, potrivit literaturii de specialitate, poartă denumirea de viroză, adică o boală infecțioasă virală, atrage atenţia Dr. I. Cordoş. Aceste viroze au existat încă din antichitate şi vor exista cât va exista şi omenirea.

Fără nicio discuţie că există această viroză dată de COVID, de SARS.Cov2, şi probabil vor fi peste ani alte viroze, alte epidemii între ghilimele şi va trebui să trăim cu ele. Deci noi asta trebuie să avem în minte: va trebui să trăim în continuare cu ele şi să trăim după stilul nostru de viaţă.

Este o viroză, pentru că este dată de un virus. Deci aşa se cheamă după carte.(…) Dacă cineva de la capătul celălat al tunelului mă poate contrazice, nu are decât, dar atunci să schimbe denumirea din cărţile de medicină. (…) Virozele pot să omoare, nu numai cu COVID, şi virusul Ah1N1 a omorât, şi celălat a omorât, şi-aşa mai departe.

Citeşte şi: Noi simptome ale COVID-19. Cum îţi dai seama că te-ai îmbolnăvit

MASCA DE PROTECŢIE, O MĂSURĂ ABSURDĂ CARE A DUS DOAR LA CREŞTEREA NUMĂRULUI DE INFECTĂRI

„Haideţi să facem o mică socoteală aritmetică, nu matematică, artmetică. În perioada de urgenţă a anului trecut, când nu se purtau măşti decât în locuri închise, apropos de mască. Numărul de cazuri era 200-300, uitaţi-vă la statisticle actuale. Astăzi, când masca se poartă inclusiv în parc, ABSURD, avem de-a face cu 6 mii de infectări pe zi, şi-aşa mai departe. Deci, orice om cu oleacă de glagore în cap îşi pune problema <La ce a ajutat această mască? > A, la creşterea numărului de cazuri! Bun! O mai purtăm ? Dacă o purtăm, o purtăm conform normelor ? Sau o purtăm până ea se scămoşează şi devine neagră ? Sau luăm de la coşul de gunoi, cum am văzut om luând de la coşul de gunoi şi punând-o la nas? „

Întrebat dacă domnia sa poartă mască de protecţie, prof. dr. Ioan Cordoş a răspuns.

„Da! Este o lege pe care eu o respect!”

Citeşte şi: Purtatul măştilor de protecţie şi distanţarea ar putea dura mulţi ani. Cu ce recomandări vin specialiştii

COLEGIUL MEDICILOR ANUNŢĂ CĂ PROF. DR IOAN CORDOŞ NU ŞTIE NIMIC DESPRE SCRISOARE. CINE MINTE? 

Colegiul Medicilor din România a reacţionat ieri la scrisoarea deschisă semnată de mai multe cadre medicale, doctori, stomatologi şi farmacişti şi a anunţat public că se delimitează de mesajul transmis autorităţilor  în legătură cu restricţiile şi combaterea pandemiei. Organizaţia a precizat că cel puţin unul dintre medicii care apare că ar fi semnat documentul susţine că nu a făcut acest lucru, reclamând posibilitatea unui fake news.

„Între semnatarii textului, există cel puțin o persoană, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordoș, care a fost contactat de reprezentanții CMR, iar prof. dr. Ioan Cordoș ne-a precizat că nu știa de existența acestui document și că nu a semnat o astfel de scrisoare.”

Întregul răspuns al Colegiului Medicilor îl găsiţi aici – NEWS UPDATE | Colegiul Medicilor se delimitează de scrisoarea transmisă autorităţilor şi ameninţă.: Medicii vor fi identificaţi şi cercetaţi, putându-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa

Răspunsul vine în contradicţie cu răspunsul Prof. Dr. Ioan Cordoş în persoană.

Mai mult, Colegiul Medicilor lansează o ameninţare la adresa „acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicala și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificati si cercetati in cadrul comisiilor de disciplina ale CMR, putandu-se ajunge pana la ridicarea dreptului de a profesa.„, se mai specifică în comunicat.

Citeşte şi: Studiu. Doar 2% dintre bolnavii de COVID îmbolnăvesc alte persoane

CINE ESTE PROF. DR IOAN CORDOŞ

Ioan Cordoş este medic primar specializat în chirurgie toracică și chirurgie generală, cu supraspecializări în mediastinoscopie, chirurgie laparoscopică şi chirurgie toracică. Doctor în științe medicale, managerul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București și șeful clinicii de chirurgie toracică din acest institut. Specialist renumit în reconstrucția esofagiană și abordarea videomediastinoscopică transcervicală a bronhiilor.

Din punct de vedere chirurgical (operator) a rezolvat cu succes tot ceea ce ţine de patologia chirurgicală clasica a plămânului şi pleurei, peretelui toracic, mediastinului (intervenţii în scop diagnostic şi terapeutic, guşile cervico-mediastinale, timoamele etc.), traheei şi esofagului, precum şi a stomacului şi sânului (afecţiuni benigne şi maligne).

Prof. Dr. Cordoş a urmat numeroase stagii de perfecţionare, după cum urmează:

  • Chirurgia de graniţă toraco-abdominală (1994)
  • Traumatismele toracice şi toraco-abdominale (1995)
  • Tehnici de chirurgie toracică (1995)
  • Chirurgia mediastinului (1995)
  • Chirurgie laparoscopică – tehnici de bază şi colecistectomia (1998)
  • Folosirea laserului în chirurgie (Dresda – 2006)
  • Chirurgia traheei şi a peretelui toracic (Curs ESTS – Paris 2009
  • Competenţă în Bronhologie şi Chirurgie toracoscopică
  • Supraspecializare în Traumatologie toracică şi Chirurgie esofagiană

Latest articles

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă...

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală...

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre...

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită...

More like this

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă...

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală...

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre...