Ordinea în care ar putea apărea simptomele în urma infectării cu Covid-19

Vaccinarea împotriva coronavirusului a început în întreaga lume. Cu toate acestea, odată cu descoperirea vaccinului împotriva COVID-19, amenințările noii mutații a virusului au stârnit numeroase temeri în rândul oamenilor de știință.

Experții spun că virusul a suferit multe schimbări de la apariția lui și până în prezent. De la a fi numit mai întâi un virus respirator asemănător gripei, SARS-COV-2 a devenit un virus care produce complicații ce pot deveni mortale.

COVID-19 poate avea un impact diferit asupra fiecărui pacient în parte

O nouă analiză a cazurilor între noiembrie-ianuarie a arătat că debutul simptomelor COVID-19 ar putea diferi de la pacienți la pacienți. Cu toate acestea, rămân unele, care sunt cele mai frecvent raportate ca „primele simptome raportate COVID-19”.

Experții consideră, că detectarea și conștientizarea simptomelor timpurii ale infectării cu noul coronavirus pot face diverența între formele severe și cele ușoare ale bolii, în contextul în care noua tulpină descoperită în Marea Britanie este cu până la 70% mai contagioasă.

Potrivit raportului, există un tipar comun pentru simptomele COVID-19.

Constatările studiului

Cercetătorii au analizat peste 55.000 de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimul trimestru al anului 2020, și au făcut studii suplimentare pe aproximativ 1.100 de cazuri raportate din China în luna decembrie.

Aceștia au stabilit ordinea simptomelor la care ar trebuie să fii atent:

Febră

Febra rămâne unul dintre cele mai tipice semne ale infecției virale. Raportată în peste 70% din cazuri, febra persistentă și simptomele asociate ar putea acționa, de asemenea, ca un indicator al complicațiilor severe ale COVID-19.

În timp ce majoritatea oamenilor declară că au febră ce poate persista 4-5 zile (cel puțin), ar fi necesară o investigare detaliată a posibilelor cauze.

Citește și CARE SUNT VALORILE NORMALE ALE TEMPERATURII CORPULUI ȘI CÂND APARE FEBRA?

Ca și în cazurile de infecții virale, o febră provocată de coronavirus poate fi însoțită de delir, halucinații, frisoane și dureri.

Dureri musculare 

O mulțime de oameni s-au prezentat pentru a raporta durerea musculară, inflamația acută și durerea corporală ca unul dintre simptomele lor principale ale infecției. În multe cazuri, durerile corporale și durerile de spate, în special, pot preceda febra și alte simptome.

Aceste dureri sunt rezultatul unei inflamații rapide în organism care este provocată de o replicarea virală a virusului. Mialgia sau durerea musculară poate apărea și în timpul vârfului infecției atunci când nervii, tendoanele, articulațiile și ligamentele sunt supuse stresului. În unele cazuri, ar putea duce, de asemenea, la umflături, dureri articulare și disconfort.

Citește și 6 remedii naturiste pentru durerile de oase

Tuse

Tusea este, de asemenea, cel mai comun mod prin care o persoană transmite infecția către alte persoane sănătoase, neinfectate.

În timp ce studiile detaliază faptul că mulți pacienți pot manifesta congestie toracică cu tuse, durerea în gât însoțită de o tuse uscată sunt tipice la pacienții cu COVID-19. Pacienții pot simți dureri în cavitatea bucală și pot întâmpina dificultăți la înghițire.

În plus față de tuse uscată, oamenii pot prezenta și probleme precum răgușeala vocii, dificultăți respiratorii și dureri în piept.

Diaree

Despre simptomele gastro-intestinale ale COVID-19 se vorbește mult. Diareea și crampele stomacale ar putea fi un semn special că virusul și-a găsit drumul spre intestin.

Pentru pacienții cu COVID-19, diareea poate fi însoțită și de greață, pierderea poftei de mâncare, durere, oboseală și deshidratare.

Diareea și alte simptome gastro-intestinale sunt observate mai ales la pacienții care suferă de forme moderate sau severe de infecție.

Citește și CUM ACŢIONEAZĂ VIRUSUL WEST NILE? CARE SUNT SIMPTOMELE CARE AR TREBUI SĂ TE ALARMEZE?

Ameţeală

Cel mai frecvent în rândul persoanelor în vârstă cu comorbidități, amețeala ar putea fi un semn de atac viral asupra sistemului nervos, frecvent în cazurile de COVID-19 sever.

Amețeala este un termen folosit pentru a descrie o serie de senzații, cum ar fi senzația de leșin, dureri de cap sau un ritm cardiac / puls fluctuant.

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Primele 2 cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România

Varianta Omicron a ajuns în România. Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu …

Primul studiu de secvenţiere pentru Omicron în 19 oraşe din România. Ce au descoperit cercetătorii

A fost realizat primul studiu pe bază de secvenţiere pentru varianţa Omicron în România, iar …

Simptomele infectării cu Omicron. Ce spune medicul care a depistat primul pacient

Medic sud-african care a diagnosticat primul pacient infectat cu Omicron a declarat că: Simptomele noii …

OMS avertizează: Persoanele care au trecut prin COVID, se pot reinfecta cu varianta Omicron

Riscul de reinfectare pentru persoanele care au trecut deja peste alte variante de Covid-19 crește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *