11 milioane de români trebuie vaccinați pentru a stopa pandemia de coronavirus în România

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, la Digi24, că 60-70% din populația adultă a țării, însemnând aproape 11 milioane de români, ar trebui să primească vaccinul anti-COVID pentru a pune capăt epidemiei de coronavirus.

„În momentul în care vom asigura vaccinarea a 60-70% din populația adultă, ceea ce înseamnă aproape 11 milioane de persoane, epidemia va fi pusă sub control.

Când se va atinge acest prag, nivelul de infectare va scădea foarte mult și se vor mai înregistra cel mult cazuri sporadice, lucru care va ridica presiunea de pe sistemul medical”.

Pentru a ajunge la acest nivel de vaccinare este nevoie de circa șase luni de la prima doză de vaccin administrată, a adăugat medicul.

Citește și Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea e cea mai eficientă cale prin care putem reveni la normalitate

Pentru a atinge pragul de imunizare propus, este necesar „ca oamenii sa se prezinte la centrele de vaccinare”.

În acest sens, va fi demarată și o campanie națională de informare, prin care populația să primească toate informațiile necesare.

Vom comunica transparent, onest”, a spus dr. Gheorghiță, precizând că informații sunt deja disponibile pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Vor fi bannere, pliante disponibile în farmacii, în cabinetele medicale, plus o campanie de informare în mass-media, care va începe în jurul datei de 20 decembrie.

Tot procesul de vaccinare se va efectua în urma unei planificări, în mod deosebit pentru sistemul medical şi de asistenţă socială şi în baza unor programări electronice pentru celelalte categorii de persoane, iar programarea se poate face fie electronic, fie telefonic, fie prin intermediul medicului de familie.

Toate datele se vor înregistra în aceeaşi platformă comună tocmai pentru a avea o evidenţă cât mai clară a numărului persoanelor imunizate.

Citește și Klaus Iohannis: Prima tranşă de teste rapide pentru depistarea COVID-19 ajung în România în următoarele zile

Centrele de vaccinare din țară sunt evaluate, pentru a se asigura că nu apar probleme în lanțul de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că, deși a primit solictări ca aceste centre să fie amenajate inclusiv în cabinetele medicale, s-a mers pe ideea organizării unor centre mari, cu capacitate crescută de vacinare, pentru a nu fragmenta lanțul de distribuție și administrare a vaccinurilor.

900 de centre de vaccinare pentru campania de imunizare a populației

Un număr de 302 centre de vaccinare anti-COVID au fost identificate până în prezent în unităţi sanitare pentru demararea campaniei de imunizare a personalului medical, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

Citește și Prospectul vaccinului produs de Pfizer a fost facut public. Ce conține vaccinul și ce efecte adverse are acesta

Alte 597 de spaţii, în afara unităţilor sanitare, au fost stabilite pentru pentru etapele de vaccinare II şi III.

Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare pentru demararea imunizării personalului medical şi 597 centre – în alte spaţii, în afara unităţilor sanitare, pentru etapele de vaccinare II şi III, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În total, urmează a fi înfiinţate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel naţional.

Direcţiile de sănătate publică au termen ca, până mâine, 9 decembrie 2020, să transmită informaţiile finale privind identificarea spaţiilor în care vor fi înfiinţate centrele de vaccinare, dar şi privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare”, se arată într-un comunicat MS

Aşteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unităţile de vaccinare, cât şi cele din alte spaţii identificate. Trebuie să colaboraţi la nivel local cu reprezentanţii prefecturilor şi cei ai comitetelor judeţene de urgenţă care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.