Maratonul vaccinării în București. Vaccinarea se va face fără programare cu Pfizer, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

În București se va organiza în weekend-ul 7-9 mai un maraton al vaccinării, în cadrul căruia oamenii se vor putea vaccina fără programare, doar cu buletinul. Autoritățile au ales două spații, Biblioteca Naţională a României și Sala Palatului, unde speră să vaccineze peste 10.000 de persoane într-un weekend.

Pe lângă vaccinarea propriu-zisă, la Sala Palatului și Biblioteca Națională se vor organiza și spectacole și concerte, ca un semnal pentru revenirea la viața normală, a precizat medicul.

Vaccinarea se va face fără programare, doar pe baza actului de identitate, a spus Valeriu Gheorghiță, precizând că poate veni oricine să se vaccineze:

„Ne dorim mai ales persoane vulnerabile, care nu au reușit să se programeze prin platformă”.

Citește și De ce unii oameni nu dezvoltă efecte secundare după vaccinarea anti-COVID și de ce nu este asta o problemă

Peste 1.000 de voluntari implicați în proiect

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că va fi unul dintre medicii care vor administra vaccinuri în cadrul maratonului de vaccinare care se va desfășura în acest sfârșit de săptămână în București.

Sunt 1.000 de voluntari înscriși la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri, la Sala Palatului. Ne dorim ca și de această dată să putem crea oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să fie prezente și să se poată vaccina”, a spus Gheorghiță.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Prof. Dr. Viorel Jinga, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, cum se va desfășura Maratonul Vaccinării din Capitală.

Coordonatorul maratonului vaccinării va fi medicul Mihai Craiu

Evenimentul este organizat pe două paliere: vaccinarea propriu-zisă și informarea propulației cu privire la imunizarea anti-COVID-19, a precizat Prof. Dr. Viorel Jinga.

Maratonul va debuta pe 7 mai la ora 16.00, va fi finalizat, luni, pe 10 mai, la ora 8.00 dimineață. Desigur, dacă va fi coadă, sperăm să fie așa, vom continua și în cursul dimineții de luni. Vom derula acest eveniment prin două paliere importante.

Unul – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în același timp, vom face și o activitate de a crește gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră, vaccinarea fiind soluția optimă pentru a depăși această situație epidemiologică în care ne aflăm”, a explicat rectorul UMF ”Carol Davila” București.

Citește și De ce întârzierea vaccinării poate duce la apariţia altor variante de coronavirus

Voluntarii s-au implicat în această campanie pentru a ajuta la accelerarea vaccinării în țara noastră.

Nu ne-am propus un target. Ne mulțumim să fie cât mai multe persoane vaccinate, acesta este scopul maratonului. Sperăm să fie cât mai mulți vaccinați„, a declarat Viorel Jinga.
Cei care se vaccinează acum, în cadrul maratonului vaccinării, vor face rapelul peste 3 săptămâni, în același loc – Sala Palatului sau Biblioteca Națională.Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din București, Ordinul Asistenților medicali și DSP, a precizat Viorel Jinga.În plus, Viorel Jinga spune că „se va realiza un studio video la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului la care vor participa medici cu experiență ce vor susține această latură informațională a proiectului, s-a spus că nu s-au transmis informații corecte despre vaccinare”.

Maraton de vaccinare și în alte centre universitare

După maratonul din București, autoritățile iau în calcul organizarea unor evenimente similare și în alte orașe mari. Mai precis, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Craiova vor găzdui și ele un weekend de vaccinare la liber, pentru toată lumea, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

El a spus că datele care se iau în calcul sunt weekendul 14-16 mai sau următorul, 21-23 mai, data finală urmând să fie anunțată după consultări cu universitățile din aceste orașe.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

INSP: 144 de persoane vaccinate au fost depistate cu tulpina Delta

În ţară au fost confirmate până acum 620 de cazuri cu varianta Delta, dintre care …

Diferența dintre imunitatea dată de vaccinul anti-Covid și imunitatea dobândită în urma infectării

Cercetătorii israelieni au constatat, în urma unui studiu, că imunitatea dobândită după infectarea cu SARS-CoV-2 …

Riscul de tromboză este mai mare pentru persoanele care trec prin COVID-19 decât pentru cele care se vaccinează

Un nou studiu realizat în Anglia, arată că probabilitatea de a dezvolta cheaguri de sânge …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *