DESCOPERIRE: Virusul care provoacă poliomielita ar putea fi de ajutor în tratarea tumorilor pe creier la copii

Polivirusurile, cele care sunt cunoscute, în special, pentru că dau poliomielită, boala care afectează sistemul nervos central și în cazurile cele mai severe pot provoca moartea, ar putea fi folosite de cercetători să trateze turmorile cerebrale.

Citeşte şi: Cele mai importante vaccinuri care trebuie făcute copiilor

Oamenii de ştiinţă de la Duke Cancer Institute din Durham, NC au modificat genetic virusul şi au creat o versiune a lui, mult mai sigură pentru organism, numită  „himeră”. Această „himeră” este capabilă să producă un antigen tumoral care să stimuleze un răspuns al sistemului imunitar asupra celulelor dendritice. La rândul lor aceste celule stimulează acțiunea unui grup de celule imune specializate în lupta împotriva cancerului, cunoscute ca  „celule T specifice antigenului tumoral”. Celule T se pot fixa pe tumori și pot ucide celulelor canceroase care se formează, potrivit medicalnewstoday.com.

Citeşte şi: DESCOPERIRE MEDICALĂ ISTORICĂ| Cancerul ar putea fi tratat cu ajutorul unei celule descoperită întâmplător de cercetători

Au testat himeră polio-rinovirus in vitro, pe celulele canceroase pe care le-au colectat de la oameni și in vivo, în modele de șoareci şi au descoperit că ajută organismul să lupte împotriva gliomului difuz de linie mijlocie – un tip de tumoră cerebrală extrem de agresivă şi care este mai frecventă la copii decât la adulți.

Citeşte şi: Tumorile cerebrale. Simptome, tipuri de tumori cerebrale şi factori de risc.

Mai mult, cercetătorii cred că această versiune nouă a poliovirusului ar putea acționa ca un „vaccin” împotriva tumorilor cerebrale agresive. În curând urmează să fie demarate şi testele pe pacienţi, iar oamenii de ştiinţă speră ca această terapie să ajungă să fie folosită în tratarea tumorilor (gliom difuz de linie mijlocie), care reprezintă o povară teribilă pentru copii și familiile lor.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.