Acasă Articole CÂTE OUĂ AVEM VOIE SĂ MÂNCĂM PE SĂPTĂMÂNĂ

CÂTE OUĂ AVEM VOIE SĂ MÂNCĂM PE SĂPTĂMÂNĂ

0
6
sursa foto: pixabay.com

Oul este considerat proteina perfectă, dar consumat în cantităţi prea mari poate provoca probleme de sănătate serioase.

Potrivit unui studiu făcut de nutriţioniştii de la  Spitalul General Massachusetts  şi publicat pe blogul Harvard Health Publishing, aporturile mai mari de colesterol și ouă cresc riscul de boli cardiovasculare și deces. Iar cifrele se arată că o ingerare suplimentară de 300 de miligrame de colesterol pe zi, adică echivalentul a 3-4 ouă pe săptămână, creşte riscul de boală, scrie DCmedical.ro.

Citeşte şi Este bine sau nu să mâncăm ouă. Topul beneficiilor consumului de ouă (cu moderaţie)

În concluzie, specialiştii susţin că limitarea unui consum de ouă la maximum 3 pe săptămână reduce la zero riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a decesului. Nici măcar cei care preferă proteine pe bază de plante în dieta lor, cum ar fi fasolea, nucile și semințele – care contribuie la menținerea scăzută a colesterolului și a cantității de grăsimi saturate – nu sunt în totalitate protejaţi de riscul de boală.

Citeşte şi Hipercolesterolemia, „ucigașul tăcut” al organismului uman. Zece simptome ale nivelului crescut de colesterol

Autorii studiului recomandă ca acest aliment să nu fie scos din alimentație ci doar consumat echilibrat. Oul, pe lângă peştele gras, reprezintă una dintre singurele surse naturale de vitamina D din dietă.

Citeşte şi VITAMINA D SAU „VITAMINA SOARELUI”, BENEFICIILE CONSUMULUI PENTRU ORGANISM ŞI SEMNELE CARENŢEI DE VITAMINĂ D

 

sursa foto: pixabay.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.