CARIILE LA DINȚII DE LAPTE. DE CE APAR ȘI CUM SE TRATEAZĂ?

Caria dentară reprezintă primul stadiu de afectare a integrităţii dintelui. Studiile arată că, în România, mai mult de trei sferturi dintre copiii de până în şase ani au carii.

Cariile sunt asociate cu dinţii permanenţi, însă ele apar frecvent şi în cazul dinţilor de lapte şi pot avea efecte negative asupra creşterii sănătoase a dinţilor permanenţi, afectând rădăcinle acestora. Mai mult, netratarea dinţilor de lapte poate avea consecinţe pe termen lung atât asupra danturii definitive, cât şi asupra întregului organism, infecţiile dentare fiind transmise prin fluxul sangvin către organele vitale. Mulţi dintre părinţi greşesc atunci când îşi imaginează că igiena dentară devine o prioritate abia după apariţia dinţilor definitivi.

Citește și CUM APARE PARODONTOZA, BOALA CARE NE LASĂ FĂRĂ DINŢI?

Dinții copilului, afectați de alimentație

Protejaţi dinții copilului dumneavoastră de produsele nesănătoase întâlnite la tot pasul. Învațaţi-l de mic ce anume ar trebui să mănânce.

Educația alimentară a copilului ar trebui începută devreme, dar necesită multă răbdare din partea părinților. Unui copil îți este mai greu să-i explici de ce nu este sănătoasă mâncarea fast-food și de ce ar trebui să mănânce fructe și legume. Un copil nu se va opri din plâns și țipete până când nu-i vei cumpăra dulciurile pe care le dorește.

Dinții copilului afectați de ceea ce mănâncă

Nu uitaţi nici faptul că un copil tinde să-și imite părinții, astfel că dacă dumneavoastră nu măncaţi fructe și legume, nu ar trebui să fie nici el certat dacă nu o face.

Citește și Medicii stomatologi și dermatologi ar putea fi atrași în campania de vaccinare
Dinții copilului, la fel ca cei ai adultului, sunt afectați de ceea ce mănâncă. Îi puteţi oferi produsele pe care le dorește, dar în cantități mai mici, și mai rar.

Periajul dinților trebuie să fie o deprindere pe care să şi-o însușească, de asemenea, cât mai rapid. În acest fel, veți preveni și întârzia apariția cariilor dentare.

Cariile dentare la copii

Atunci când se confruntă cu apariția cariilor, dinții copilului trebuie să beneficieze de tratament stomatologic. Netratate la timp, cariile afectează în mod negativ sănătatea orală, provoacă durere și pot genera infecții repetate și complicate. Procesele inflamatorii și infecțioase cauzate de cariile dinților de lapte netratate pot afecta mugurele dentar al viitorului dinte permanent. De asemenea, pot afecta întregul organism prin: dispersarea bacteriilor în sânge, afecțiuni cardio-vasculare, ale căilor respiratorii sau ale rinichilor și articulațiilor.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

EXPERIMENT| Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la Covid-19

Un deputat austriac a realizat un test antigen rapid pe o băutură răcoritoare, chiar în …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

STUDIU| SARS-Cov-2 îşi pierde 90% din puterea de infectare în doar câteva minute în aer

Virusul care provoacă Covid-19 devine inactiv în aer în proporţie de 90% după 5 minute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *