Astăzi începe vaccinarea anti-COVID în centrele mobile. Care sunt oraşele care participă la campanie

Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile începe astăzi, a anunţat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (…) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a declarat şeful CNCAV, anunţă Agerpres.

Primele judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.  Pentru început se va folosi vaccinul produs de  compania Moderna, care îşi păstrează stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Citeşte şi: INOVAŢIE| Platforma care îți arată în timp real unde poți face analize medicale gratuite

Noi reguli în campania de vaccinare anti-COVID

Tot de astăzi se schimbă şi modalitatea prin care angajaţii companiilor private se pot vaccina la locul de muncă. Şi familiile acestor angajaţi au de acum acces la imunizare.  Mai mult, a fost luată decizia să fie eliminată limitarea numărului de persoane care pot fi înregistrate de un aparţinător în platforma de vaccinare.

„Am luat decizia de a elimina de exemplu numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparţinător. Ştiţi că erau 9 persoane. Vom elimina şi se pot înscrie mai multe persoane în platformă. Câteva idei foarte bune astăzi pentru a face mai simplă înregistrarea în platformă”, a anunţat premierul Cîţu. 

Citeşte şi: STUDIU INEDIT| Tineri vindecaţi de Covid-19, reinfectaţi intenţionat. Care este motivul

Florin Cîţu: există dozele necesare de a vaccina peste 5 milioane de oameni până la finalul lunii mai

Avem acum dozele necesare, dacă avem succes putem să vaccinăm mai mult de 5 mlioane de persoane la sfârşitul lunii mai, deci avem dozele pentru aşa ceva. Avem dozele pentru mai mult de 10 milioane de persoane la sfârşitul lunii iulie. Doar trebuie să transmite mesajul că singura soluţie de a reveni la normalitate, de a merge la restaurante, la concerte, la teate, să călătorim, să avem o viaţă normală este să ne vaccinăm. De aceea facem toate aceste eforturi. Din partea sectorului privat avem toată susţinerea, în organizaţii guvernamentale care ne susţin în această campanie. Cred că deja este un efort important”, a completat premierul.

Citeşte şi: Pfizer şi Moderna| Este nevoie de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 2.737.514 de persoane, dintre care 1.658.351 au primit ambele doze ale vaccinului împotriva Covid-19.

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Somnul te poate ajuta să slăbeşti. Iată cum

În timpul somnului, sistemul imunitar produce citokine (imunohormoni) și anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și …

Se ridică restricţiile! Anunţul momentului făcut de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat că este posibil ca, începând cu luna martie, să …

REVOLUŢIONAR | Persoanele paralizate ar putea merge din nou

O descoperire științifică revoluţionară le-ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou. Cercetătorii au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.