Care este ,,ceaiul vieții lungi”. Ce beneficii ne poate aduce consumul acestuia

Japonezii sunt recunoscuţi pentru stilul lor de viaţă sănătos. Cu ajutorul dietelor create de ei poţi duce o viaţă îndelungată, scăpând în acelaşi timp şi de kilogramele nedorite. Ceaiul roşu este o adevărată minune pentru sănătate, dar şi pentru silueta ta.

Indiferent de sortimentul pe care îl preferăm, ceaiul este nelipsit din orice casă. Pe lângă beneficiile imediate pe care le obținem atunci când suntem răciți, bolnavi sau stresați, oamenii de știință ne vorbesc și despre avantajele pe care ni le dă consumul lui pe termen lung.

Ultima descoperire în materie de ceaiuri în România a fost cel roșu, mai puțin cunoscut pe meleagurile noastre, fiind originar din Africa.

Citește și Beneficiile ceaiului pentru sănătatea creierului. Teanina, substanța din ceai care tratează schizofrenia

Ceaiul roșu luptă împotriva cancerului

Cercetătorii au numit acest produs, ,,ceaiul vieții lungi”, pentru că are o enzimă ce acționează împotriva radicalilor liberi. Datorită conținutului foarte ridicat de antioxidanți, mult mai mare decât fructele și legumele, această băutură are capacitatea de a lupta împotriva cancerului de orice natură.

Sub denumirea de rooibos, ceaiul roșu are capacitatea de a reechilibra organismul și de a accelera metabolismul. Așadar, este foarte indicat în curele de slăbire și detoxifiere.

Citește și Detoxifierea ficatului – cura de două săptămâni

Pe termen lung, consumul de rooibos ne menține mai tineri și mai frumoși și ne reduce ridurile. Asta pentru că are multe vitamine și minerale care ajută la refacerea pielii și stratului de colagen.

Ceaiul roșu acționează ca un medicament ce reface vasele sangvine, reduce colesterolul și infecțiile din organism.

Citește și Mierea cu scorţişoară, mixtura care întăreşte sistemul imunitar şi tratează colesterolul şi problemele de inimă. Top 12 beneficii ale consumului de miere cu scorţişoară

Întărește imunitatea și protejează rinichii

Totodată, acest ceai combate constipaţia, detoxifică organismul, combate depresia, calmează pielea iritată, întăreşte sistemul imunitar. Este benefic în afecţiunile renale şi, nu în ultimul rând, combate apariţia cancerului datorită antioxidanţilor pe care îi conţine.

Citește și Cele mai puternice antibiotice naturale eficiente în tratarea infecțiilor

Elimină insomnia și scade glicemia

Un alt beneficiu este că diminuează durerile de cap şi elimină insomnia. Recent s-a constat şi că la scăderea nivelului glicemiei. În plus, accelerează metabolismul, reduce absorbţia grăsimilor în organism, stimulează digestia şi are un puternic efect anti-aging.

Pentru că nu conține cafeină, ceaiul roșu poate fi consumat în cantități mari, la orice oră, chiar și de către copii și femeile însărcinate. Mai mult, ceaiul rooibos este bun și pentru nou-născuții care au colici sau dureri de stomac.

Citește și Durerile resimţite în partea dreaptă a abdomenului nu trebuie ignorate. Iată 10 cauze care le pot provoca

 

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

RECORD DE COVID| Un bărbat, pozitiv de mai bine de un an

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 56 de ani, are cea mai lungă infecție …

Cancerul pulmonar incipient, detectat rapid de un simplu test

La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică. Este o boală agresivă, …

Combinaţia a două antivirale, eficientă împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente antivirale despre care …

NEWS | Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Toate restricţiile vor dispărea

Guvernul analizează posibilitatea de a ridica starea de alertă. Dacă starea de alertă instituită acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.