sursa foto: www.pixabay.com

UN CONSERVANT ALIMENTAR, POSIBILĂ CAUZĂ A AUTISMULUI

Autismul este o boală care afectează din ce în ce mai mulţi copii. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor în 2012, autismul apărea la 1 din 68 de copii, iar din 2018 acest raport a crescut la 1 la 59 de copii.

Pentru moment, oamenii de ştiinţă nu ştiu exact ce stă la baza declanşării autismului, dar au observat că ar putea exista o legătură între consumul de alimente procesate în timpul sarcinii și creșterea riscului de apariţie a autismului, scrie medicalnewstoday.com.

Studiile recente au demonstrat că microbiomul intestinal, adică flora intestinală, ar fi un element cheie în dezvoltarea autismului. Iar cercetătorii au descoperit că flora intestinală a copiilor cu autism nu avea suficiente tulpini de bacterii sănătoase care să ajute digestia. De asemenea, copiii cu autism au tentinţa să aibă probleme gastrointestinale, cum ar fi constipație, diareea și dureri abdominale.

În acest context, oamenii de ştiinţă de la Universitatatea din Florida s-au hotărât să examineze legătura dintre bacteriile intestinale şi autism. Totul a început prin testarea unui conservant alimentar comun, mai exact acidul propionic (PPA). Acest conservat este un agent de aromatizare pentru produsele ambalate şi prelucrate.

Studiile au demonstrat existența unui nivel mai ridicat de PPA în probele de scaun de la copiii cu autism şi o modificare a florei intenstinale. Mai mult, specialiştii au mai descoperit că tocmai aceste nivel ridicat de conservant alimentar în organism provoacă o disfuncţie a celulelor neuronale la copii.

Cu toate acestea, PPA-ul este un conservant prezent în mod natural în intestin, iar schimbările provocate de sarcină duc la modificarea florii intenstinale materne care pot determina în mod natural creșterea PPA. De aceea, autorii studiului recunosc că este nevoie de testări suplimentare pentru a ajunge şi la concluzii clinice mai ferme.

 

 

 

sursa foto: www.pixabay.com

 

Fotografie de nunta

Despre Loredana Stefu

Ai putea fi interesat și de

Ce este boala Kawasaki sau boala copiilor mai mici de 5 ani. Simptome, cauze şi tratament

Boala Kawasaki este o afecţiune rară, un tip de vasculită, care determină inflamarea vaselor de …

Endocardita infecţioasă, boala gravă ce poate fi provocată de un banal periaj dentar. Simptome, cauze şi tratament

Endocardita este o boală care presupune inflamarea endocardului, adică a stratului care căptuşeşte inima la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *