Tumoră gigant, de peste 24 de kilograme, extirpată din abdomenul unei paciente cu COVID-19

O tumoră chistică ovariană care cântărea 24,38 kilograme a fost extirpată din abdomenul unei femei din Botoşani, care a fost diagnosticată cu COVID-19,  la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”. 

Femeia de 42 de ani  s-a prezentat la spital cu senzația de sufocare şi dureri abdominale intense, iar în urma ecografiei, medicii au descoperit o tumora gigant la nivelul uterului. De altfel, pacienta ajunsese la greutatea de 157 kilograme şi era încadrată la obezitate morbidă.

Citeşte şi: ALERTĂ MEDICALĂ | O nouă mutaţie a virusului SARS-Cov2, rezistentă la vaccinurile existente

MEDICII AU AŞTEPTAT SĂ MOARĂ CINEVA PENTRU A SE ELIBERA UN PAT

Deşi medicii au luat imediat decizia de a îndepărta chirurgical masa tumorală, intervenţia a fost îngreunată de infectarea femeii cu virusul SARS-Cov2 şi lipsa paturilor de la ATI. Revoltător este că medicii au trebuit să aştepte decesul unui alt pacient pentru a se elibera un pat la terapie intensivă.

Am aşteptat şansa să o putem opera, să o putem băga în sala de operaţie, iar după operaţie doamna să beneficieze de un loc în Secţia ATI la COVID pozitiv. Cu alte cuvinte, am aşteptat să decedeze un pacient din ATI ca să o pot opera, după terminarea operaţiei pacienta trebuind să fie internată în Secţia ATI cu COVID. (…) „, a spus medicul chirurg Iulian Preda, pentru stiri.botosani.ro.

Operaţia a fost un  succes şi femeia, stabilă dar în stare gravă, a fost trimisă pe secţia de reanimare. Chirurgul care a coordonat intervenţia spune că este cea mai mare tumoră pe care a extirpat-o în toată cariera sa.

A fost o operaţie extrem de dificilă, având în vedere mărimea tumorii, dar şi faptul că era vorba de un pacient Covid-pozitiv, deci a fost nevoie de un set suplimentar de măsuri de protecţie. Din fericire, intervenţia a decurs foarte bine, pacienta fiind ulterior transferată pe reanimare, stabilă, dar în stare gravă, din cauza afecţiunii respiratorii. ”, a mai declarat Iulian Preda pentru sursa citată.

Citeşte şi: STUDIU | Răceala obişnuită te poate scăpa de COVID-19. Descoperirea inedită a oamenilor de ştiinţă

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

SEMNAL DE ALARMĂ| Boala care va face peste 150 de milioane de victime în lume până în anul 2050

Peste 153 de milioane de oameni vor suferi de demență până în anul 2050, arată …

sursa foto: alba24.ro

Premieră modială| Un american a primit o inimă de porc modificată genetic

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant …

Măștile medicale sau FFP2 vor fi obligatorii în spaţii publice

În ședița de miercuri dimineața, CNSU a decis prelungirea stării de alertă și modificarea măsurilor …

Pfizer: Medicamentul anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%

Pfizer a anunţat că ultimul test al pastilei sale anti-COVID-19 a dovedit o eficacitate de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.