Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2

Durerea de cap, usturimea în gât și curgerea nasului sunt acum cele mai frecvente simptome pe care le au persoanele cu Covid-19 din Marea Britanie. Cercetătorii care analizează această variantă a coronavirusului spun că infecția cu noua tulpină se simte „ca o răceală puțin mai agresivă”.

Prof. Tim Spector, care conduce un studiu legat de această boală și simptomele ei, spune că infectarea cu noua variantă Delta seamănă mai curând „cu o răceală urâtă”, cel puțin în cazul persoanelor mai tinere. Dar, cu toate că nu se simt foarte rău, ar putea fi contagioși și să-i pună pe alții în pericol, potrivit BBC.

Potrivit cercetătorului, oricine crede că ar putea fi infectat cu Covid ar trebui să facă un test.

Citește și Noi simptome ale COVID-19. Cum îţi dai seama că te-ai îmbolnăvit

Potrivit autorităților medicale, simptomele clasice de Covid la care ar trebui să fie atenți oamenii sunt:

  • tuse
  • febră
  • pierderea mirosului sau a gustului

 Prof. Spector spune că acestea sunt acum mai puțin frecvente, în baza datelor primite de echipa lui de studiu de la mii de oameni care și-au înregistrat simptomele într-o aplicație.

„De la începutul lunii mai, ne-am uitat la simptomele cele mai frecvente avute de utilizatorii aplicației și nu mai sunt aceleași”, spune el.

Schimbarea pare legată de creșterea numărului de cazuri cu varianta Delta, identificată pentru prima dată în India și care reprezintă acum 90% din cazurile de Covid din Marea Britanie.

Febra rămâne destul de frecventă, dar pierderea mirosului nu mai apare între primele 10 simptome, a declarat prof. Spector.

Citește și Durerea de cap provocată de COVID-19. Cum o recunoşti şi cum se deosebeşte ea de durerea de cap obişnuită?

Simptome asemănătoare unei răceli

„Această variantă pare să funcționeze ușor diferit”, spune el. „Oamenii s-ar putea să creadă că au o simplă răceală și să meargă la petreceri, unde ar putea să infecteze și alți oameni. Credem că acest lucru ar putea fi o mare problemă. Dacă ești tânăr, oricum vei avea simptome mai ușoare. S-ar putea să simți că ai o răceală rea sau o senzație de epuizare și atunci trebuie să rămâi acasă și să faci un test”, spune cercetătorul.

În mod similar, studiul realizat de Imperial College London pe mai mult de un milion de oameni din Anglia – când varianta Alpha sau cea britanică erau dominante – a descoperit o gamă largă de simptome legate de Covid.

Citește și Migrena, una dintre cele mai comune și mai ignorate boli neurologice

Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și durerile musculare erau printre cele mai frecvente, alături de simptomele clasice.

Există multe alte simptome asociate cu Covid-19. Ele, însă, pot avea o altă cauză și nu reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a face un test. Dar dacă vă îngrijorează simptomele pe care le aveți la un moment dat, solicitați sfatul medicului”, a mai spus Spector.

„Delta”, un coronavirus mai puternic decât „Alpha”

Peste 90% dintre noile cazuri de COVID-19 din Marea Britanie reprezintă varianta „Delta”, identificată pentru prima dată în India.

Citește și Anticorpii durează până la 12 luni după contractarea SRAS CoV-2 şi cresc semnificativ după vaccinare

De săptămâna trecută, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu tulpina „Delta” a crescut cu 243%, până la 42.323, în Marea Britanie.

Noile cercetări ale Serviciului de Sănătate Publică din Anglia (PHE) sugerează că varianta „Delta” este asociată cu un risc crescut de transmitere comunitară cu până la 64% în interior și cu 40% în aer, comparativ cu varianta „Alpha”.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *