Povestea unui pacient cu tuberculoză. Diagnostic – Operație – Supravietuire

Peste o mie de români mor anual, ucişi de tuberculoză. România rămâne în topul țărilor din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul cazurilor de tuberculoză. În anul 2018, potrivit datelor Programului Național de Supraveghere și Control al Tuberculozei, în țara noastră au fost înregistrate 11.630 de cazuri de tuberculoză, la adulți. Dintre acestea, 9.818 au fost cazuri noi, iar 1.812 au fost recidive.

Tuberculoza nu este un fenomen izolat. Ucide, stigmatizează, schimbă viețile pacienților și ale familiilor lor. Tuberculoza nu este doar boala celor care poartă această povară, este boala unei țări care nu previne şi nu tratează corespunzător toți bolnavii.

Citește și : Tuberculoza, cel mai mare mim al pneumologiei. Care sunt principalele simptome

Cum arată viața unui bolnav de TBC, ce înseamnă lupta cu această boală dar, mai ales, cu stigmatul pus de societate și cum se poate trai cu această maladie, aflați de la Paula Rusu, un jurmalist care a dus o bătălie pe cinste cu tuberculoza.

Emisiunea integrală o puteți revedea aici  MEDSHOW, cu Emma Zeicescu și Paula Rusu, jurnalist și dr. Antonela Dragomir, medic pneumolog

Despre mihai angiu

Ai putea fi interesat și de

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA | Bilanț oficial 25 mai – 213 noi cazuri COVID-19 – 8.709 de teste prelucrate

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *