INOVAŢIE| Platforma care îți arată în timp real unde poți face analize medicale gratuite

Doi sibieni au lansat o platformă care arată în timp real spitalele şi laboratoarele din ţară unde se pot efectua analize medicale gratuite, dar şi pe cele unde există sau nu fonduri pentru aceste teste.

Cei doi au implementat un sistem prin care prezintă aceste date pe harta României într-un mod simplu și ușor de utilizat. Persoana interesată poate identifica cu ușurință unitățile medicale care au fonduri disponibile în momentul afișării și poate crea o notificare de tip alertă dacă o unitate medicală primește fonduri de tip analiză laborator sau imagistică, anunţă Ora de Sibiu.

Pe platforma numită intuitiv ANALIZELIVE oferă informaţii, în primul rând, despre situaţia fondurilor disponibile în unitățile medicale din județul de interes, iar în cazul în care nu sunt fonduri disponibile, se poate crea o alertă pentru notificare prin E-mail si opțional prin SMS atunci când sunt suplimentate fonduri pentru unitatea medicala de interes.

Citeşte şi: De la 1 aprilie 2021, toate medicamentele prescrise pot fi ridicate de la orice farmacie, cu o singură excepţie. Care e aceasta

Raportările sunt actualizate zilnic și sunt precizate informații legate de tipul de servicii medicale (laborator sau imagistică), valoarea fondurilor contractate, numărul de cazuri deja programate și valoarea fondurilor disponibile în acel moment, conform raportărilor CNAS.

Pentru fiecare județ, este afișat totalul acestor valori, iar totalul general național actualizat este afișat pe prima pagină (sub hartă).

”Depunem eforturi considerabile pentru a asigura în permanență funcționarea platformei  și pentru a oferi date actualizate și relevante. Acest serviciu este oferit gratuit. Toate costurile pe care le avem sunt suportate prin donații de la utilizatori.”, transmite echipa analize.live.

Citeşte şi:  Analizele medicale te pot ajuta să depistezi la timp boli grave

 

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Hidroxiclorochina, exclusă din tratamentul împotriva COVID-19

Ministerul rus al Sănătăţii a exclus hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19, …

OMS acordă o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul chinezesc Sinopharm

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că a acordat o autorizaţie de urgenţă …

Tromboza de la vaccinurile COVID-19. La ce semne trebuie să fii atent după vaccinare

Cheagurile de sânge care apar după vaccinarea anti-COVID nu sunt unele obişnuite şi nu afectează …

Risc de tromboză cerebrală la persoanele în vârstă care se vaccinează cu AstraZeneca

Un studiu condus de Societatea Germană de Neurologie arată că, după vaccinarea cu AstraZeneca, riscul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *