Pfizer dezvoltă un rapel special împotriva variantei Delta a coronavirusului

Pfizer și BioNTech au anunțat că dezvoltă o doză de rapel Covid-19 care vizează varianta Delta, extrem de transmisibilă, care este deja forma dominantă a bolii în Statele Unite. Companiile au declarat că, deși cred că o a treia doză din vaccinul lor actual are potențialul de a păstra „cele mai înalte niveluri” de protecție împotriva tuturor variantelor cunoscute în prezent, inclusiv Delta, au „rămas vigilente” și dezvoltă o versiune actualizată a vaccinului.

Cercetările din mai multe țări arată că vaccinul Pfizer și alte vaccinuri COVID-19 utilizate pe scară largă oferă o protecție puternică împotriva variantei delta extrem de contagioase, care se răspândește rapid în întreaga lume și reprezintă acum majoritatea infecțiilor noi din SUA.

Citește și Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2

Două doze din majoritatea vaccinurilor sunt esențiale pentru a dezvolta niveluri ridicate de anticorpi împotriva virusului împotriva tuturor versiunilor coronavirusului, nu doar a variantei delta – și cea mai mare parte a lumii este încă disperată pentru a obține acele doze de protecție inițiale, pe măsură ce pandemia continuă să se dezlănțuie. .

Dar anticorpii scad în mod natural în timp, așa că, de asemenea, sunt în curs de desfășurare studii pentru a spune dacă și când ar putea fi necesare noi doze de vaccin.

„După cum se vede în dovezile oferite de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea vaccinului a scăzut la șase luni după vaccinare, în același timp în care varianta Delta devine varianta dominantă din țară. De aceea am spus și continuăm să credem că, pe baza totalității datelor pe care le avem până în prezent, este posibil ca o a treia doză să fie necesară în termen de 6 până la 12 luni de la vaccinarea completă”, au transmis companiile într-un comunicat.

Citește și Varianta Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă. Medicii sunt în alertă

A treia doză de vaccin începe să devină o certitudine

Pfizer va solicita autorizarea pentru administrarea dozei trei de vaccin anti-COVID pentru persoanele vaccinate deja cu schema completă. Cel puțin deocamdată, compania Pfizer intenționează să ceară aprobarea pentru doza trei din partea autorităților americane.

Doctorul Pfizer Mikael Dolsten a declarat pentru The Associated Press că datele premergatoare din studiul de rapel al companiei sugerează că nivelurile de anticorpi ale oamenilor cresc de cinci până la 10 ori după a treia doză, comparativ cu cea de-a doua doză.

Vaccinurile au fost concepute pentru a ne ține departe de spital” și continuă să facă acest lucru în ciuda variantei delta mai contagioase, a spus el. A da o altă doză ar fi „un efort uriaș în timp ce ne străduim în prezent să le oferim oamenilor prima doză”.

Varianta Delta este cu 55% mai transmisibilă

Delta, este estimată de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind cu aproximativ 55% mai transmisibilă decât varianta alfa, care a dominat cândva SUA. În timp ce dovezile actuale arată că vaccinul Pfizer este extrem de eficient împotriva variantei Delta, nu protejează la fel de bine împotriva bolilor ușoare și răspândirea bolii la alții, spun oamenii de știință.

Luni, oficialii israelieni au raportat o scădere a eficacității vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infecțiilor, dar au precizat că a rămas extrem de eficient în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Fotografie de nunta

Ai putea fi interesat și de

Incendiu uriaş la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 morţi şi peste 110 pacienţi evacuaţi

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la secția ATI cu pacienţi COVID …

Inovație pe plan medical. BioNTech vrea să vindece cancerul cu tehnologia ARNm

În ultimul an sănătatea a fost pusă pe primul loc atât de către oameni, cât …

Voucherele pentru vaccinați vor fi distribuite din octombrie. De unde se pot ridica

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august vor primi voucherele în valoare de …

Superimunitate dezvoltată de unii pacienți care s-au vindecat de Covid-19.

Unele persoane dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19. Această imunitate …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *